Klačar: Rano je za prognoze o tome kako može izgledati vlast u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Što se tiče kalkulacija oko beogradskih izbora, rano je za prognoze jer je neophodno najpre sačekati finalne rezultate, ističe za Danas Bojan Klačar, programski direktor Cesida.

On dodaje da tek sa finalnim rezultatima možemo da analiziramo moguće kombinacije.

„Jedino što se može reći sada, to je moje mišljenje, da će akteri ići ka tome da prave malo stabilnije većine, ako za to imaju bilo kakvu ozbiljnu šansu. Čini se i da se beogradska većina mora gledati u paketu sa ishodom na parlamentarnim izborima“, ocenuje kratko Klačar za Danas.

Podsetimo, na osnovu 96 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova u Beogradu osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, odnosno 38,1 odsto, pokazuju podaci koje je objavila Crta.

Na drugom mestu je lista „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“ sa 21,3 odsto osvojenih glasova, zatim lista „Moramo“ sa 10,8 odsto glasova. a na četvrtom mestu je lista „Toma Fila – gradonačelnik Beograda“ sa 6,9 odsto glasova.

Koalicija NADA osvojila je 6,3 odsto glasova, Zavetnici 3,9 odsto, dok se na osmom mestu nalazi koalicija Dveri-POKS sa 3,4 procenata osvojenih glasova

Koalicija Ajmo ljudi je ispod cenzusa sa 2,8 odsto osvojenih glasova, kao i Suverenisti sa 2,2 odsto, Srpska radikalna stranka sa 1,6 odsto, lista „Nemanja Šarović – za sav normalan svet“ sa 0,6 odsto i Ruski manjinski savez sa 0,4 odsto osvojenih glasova.

Koje su moguće kombinacije za formiranje vlasti u Beogradu možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari