Majdanpek: Biračka mesta zatvorena, glasalo skoro 60 odsto birača, zabeležene nepravilnosti 1Foto; J.B.K.

U opštini Majdanpek je danas glasalo 59,7 odsto upisanih birača, rečeno je Danasu u Izbornoj komisiji opštine Majdanpek, kao i da su sva biračka mesta, bilo ih je 41, zatvorena u 20 časova. Tokom dana Izbornoj komisiji podnet je samo jedan prigovor.

Biračka mesta zatvorena su u 20 časova, rekli su nam u Izbornoj komisiji opštine Majdanpek uz podatak da je na birališta izašlo 59,7 odsto glasača.

Na prethodnim lokalnim izborima, septembra 2018. zabeležena je nešto manja izlaznost – 57,88 odsto.

U opštinsku Izbornu komisiju tokom dana stigao je samo jedan prigovor, grupe građana „Ne dam“ koja učestvuje na lokalnim izborima.

Prigovor se odnosi na, kako su naveli, na „kršenje izbornog izbornog procesa na biračkom mestu broj 32 Golubinje.

Prema ovom prigovoru, predsednik biračkog odbora dozvoljavao je glasanje bez lične karte i bez prskanja sprejom i ovo će biti kao primedba uneto u zapisnik.

Ova grupa građana je, takođe, na društvenim mrežama objavila da se u Golubinju dešava takozvani bugarski voz.

„Situacija je pogoršana time što su i neki članovi BO pijani, preti se, prisutna je i policija. U Leskovu je, takođe, došlo do sukoba. Za sada smo dobili informacije da je članica BO ( ispred liste Borisa Tadića ) doživela neprijatnosti – pretnje od kandidata za odbornike sa liste SNS-a“, objavili su iz „Ne dam“ na društvenim mrežama.

Posmatračka misija Crta je zbog kupovine glasova u Majdanpeku, kako se navodi na sajtu Crte, podnela prijavu policiji zbog izborne korupcije.

Izbornoj komisiji, kako nam je rečeno, izuzev jednog prigovora grupe građana „Ne dam“, drugi prigovori nisu podneti.

Majdanpek je jedna od 11 opština i dva grada u kojima su danas uz predsedničke i parlamentarne održani i vanredni lokalni izbori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari