Za glasanje u inostranstvu prijavilo se 94 glasača iz majdanpečke opštine 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Na predstojećim aprilskim izborima mogu da glasaju i pripadnici dijaspore. Glasanje će biti organizovano u 34 države na 77 biračkih mesta, a za glasanje u inostranstvu prijavilo se i 94 glasača kojima je prebivalište u opštini Majdanpek i 366 kojima je prebivalište u opštini Negotin.

Glasanje na izborima za predsednika Republike i izborima za narodne poslanike Narodne skupštine koji se održavaju 3. aprila 2022. godine, biće organizovano u 34 države, odnosno na 77 biračkih mesta.

Ovo je najveći broj biračkih mesta koji će biti otvoren u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju u inostranstvu, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Za glasanje u inostranstvu prijavilo se oko 40 hiljada naših državljana Republike Srbije, što je takođe najveći broj prijavljenih birača od kada se izbori sprovode i u inostranstvu. Među njima sui 94 glasača kojima je prebivalište u opštini Majdanpek, odnosno 366 kojima je prebivalište u opštini Negotin.

Glasanje na predstojećim izborima biće organizovano u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Velikoj Britaniji Grčkoj, Danskoj, Italiji, Kanadi, Kataru, Kipur, Libanu, Luksemburgu, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Rumuniji, Rusiji, Severnoj Makedoniji, SjAD, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenimi Arapskim Emiratima, Finskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj, Švedskoj i Španiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari