Ministarstvo demantovalo Dveri: Nije povećan broj birača u Vranju za 13.000 1Vranje, foto: Dušan Pešić/Danas

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave demantovalo je danas navode pokreta Dveri da je broj birača u Vranju povećao od 2020. godine od republičkog referenduma održanog u januaru ove godine.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, za parlamentarne izbore 2020. godine na teritoriji Grada Vranja bilo je upisano 70.375 birača, dok su na biračkom spisku za januarski referendum bila 69.173 lica.

„I ovom prilikom ističemo da se Jedinstveni birački spisak redovno ažurira i da svaki građanin može proveriti da li je upisan u Jedinstveni birački spisak i na kom biračkom mestu glasa“, naveli su iz ministarstva.

Oni su pozvali građane da provere svoje podatke u Jedinstvenom biračkom spisku na zvaničnoj internet stranici ministarstva (https://upit.birackispisak.gov.rs), ili da se obrate jedinicama lokalne samouprave ukoliko je potrebno dopuniti ili izmeniti neke od njihovih ličnih podataka.

Članica Predsedništva Dveri Maja Mitić navela je u četvrtak da je prema zvaničnim podacima sa sajta Republiče izborne komisije (RIK) na teritoriji Grada Vranja broj birača povećan za oko 13.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari