Nedeljkov: Dobra izlaznost, manje nepravilnosti unutar samih biračkih mesta 1foto FoNet Zoran Mrđa

Nemamo rezultate još uvek, tek su zatvorena biračka mesta . Imamo izlaznost u 19 časova kada je iznosila 44,1 odsto birača, kaže za Danas Raša Nedeljkov ispred Crte.

Ta izlaznost je, kako dodaje, manja nego 3. aprila gotovo za nekih deset procentnih poena.

– Dakle, kada je izlaznost u to vreme u proseku u Beogradu bila 53, 1. U tom smislu izlaznost je manja. S druge strane, izlaznost je veća u odnosu na 2018. godinu kada smo imali sličan scenario kada se na četiri mesta ponavljalo glasanje slične veličine biračkih mesta i tada je izlaznost bila duplo manja nego što je to bilo danas – ističe Nedeljkov.

On konstatatuje da je takva izlaznost dobra i više nego što su očekivali imajući u vidu neka ranija iskustva.

– U smislu izlaznosti ona jeste dobra i više nego što smo očekivali i u odnosu na neka ranija iskustva. Kada govorimo o kvalitetu izbornog dana, ono što smo zabeležili su opet problemi ispred biračkih mesta, pre svega su to situacije i ponašanje koje upućuju na sumnju o klijantelizmu, odnosno, na kupovinu glasova. U jednom slučaju ispred biračkog mesta smo podneli u odnosu na tu sumnju i prijavu policiji da se radi o kupovini glasova dok smo ispred još jednog d biračkog mesta takođe imali sumnjive radnje i okupljanja građana u lokalnim objektima kojima su prilazili građani birači nakon birališta što upućuje na tu radnju kupovine glasova ali što se tiče procedura unutar samih biračkih mesta nismo zabeležili nepravilnosti poput onih koje smo zabeležili na pet procenata biračkih mesta 3. aprila – zaključuje Raša Nedeljkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari