Orlić (SNS): SNS može da formira vlast u Beogradu 1Foto: BETA/NENAD PETROVIC/DS

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić rekao je danas da je „potpuno jasno“ da ta stranka može da formira većinu u Gradskoj skupštini Beograda, ali da još nije utvrđeno ko će je sve činiti.

Orlić je je za RTV rekao da „uopšte nije sporno“ i da je „potpuno jasno“ da SNS može da formira većinu u beogradskoj skupštini, ali da ne može da kaže s kim bi to bilo jer „nismo obavili sve razgovore i nismo definitivno utvrdili ko sve čini tu većinu“.

Međutim, napomenuo je da je „značajan broj onih koji hoće da sarađuju“.

Upitan da li SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) mogu da formiraju većinu u Beogradu, on je podsetio na Vučićev stav da SNS može da formira većinu u Beogradu, i negirao da ima sukoba između te dve stranke.

Orlić je rekao i da mu se „čini“ i da „nije baš svima“ iz opozicije do novih izbora u Beogradu.

Podsetio je da je lider SNS Aleksandar Vučić prošle nedelje potvrdno odgovorio na pitanje o novim izborima u Beogradu ukoliko to želi najjača opoziciona lista, međutim dodao je da on nije čuo „da li je ta najjača opoziciona lista nakon toga rekla ‘Da, mi to hoćemo!’ „.

Oni, rekao je Orlić, „imaju neki ozbiljan problem, i da li to (nove izbore u Beogradu) hoće ili neće, i ko je na toj listi …pitanje je za njih“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari