Si Đinping čestitao Vučiću pobedu na izborima 1Vučić i Si Đinping Foto: FoNet/TV Fonet

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom pobede na izborima, saopšteno je iz kancelarije predsednika.

„Povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje lično ime, da Vama uputim srdačnu čestitku. Poslednjih godina, sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održava vitalni trend razvoja. Međusobno političko poverenje naše dve zemlje je čvrsto i praktična saradnja daje bogate rezultate“, navodi se u čestitki Đinpinga.

„Suočavajući se sa promenama kakve nisu viđene vek unazad, naše dve strane se pridržavaju uzajamnog poštovanja i tretiraju jedni druge na ravnopravnoj osnovi i zajedno unapređuju izgradnju zajednice za zajedničku sudbinu čovečanstva i pozitivno doprinose očuvanju međunarodne pravičnosti i pravde“, dodaje se u nastavku.

„Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i posebno negujem dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo koje sam uspostavio sa Vama. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore i jačam strateške komunikacije naše dve zemlje, učvršćujem međusobno političko poverenje naše dve strane, proširujem i produbljujem međusobno korisnu saradnju u različitim oblastima, da kontinuirano vodimo kinesko-srpske odnose ka novim rezultatima, kako bismo doprineli blagostanju naše dve zemlje i dva naroda.Želim Vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Kine Si Đinpinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari