Tepić: Na Pinku smo mete brutalne propagande, RTS ignoriše kritičko mišljenje 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da će na parlamentarnim izborima u Skupštini Srbije doći do takvih promena da Srpska napredna stranka prvi put u poslednjih 10 godina može ostati bez svojih 126 poslanika.

Ona je za vikend izdanje novina „Nova“, na pitanje kojim rezultatom bi bila zadovoljna po okončanju kampanje, istakla je da je prvi i ključni rezultat da motivišu građane da što masovnije izađu na izbore.

Tepić je izrazila očekivanje da predsednički kandidat „Ujedinjene Srbije“ Zdravko Ponoš biti izazivač aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u drugom krugu, a da „beogradski izbori budu kapitalizovani po meri Beograđana, a ne Vesića i Vučića i njihovih koruptivnih kombinacija“.

Upitana o tome što se ona, kao prva na listi za parlament i Vladeta Janković kao nosilac liste za beogradske izbore ispred „Ujedinjene Srbije“ nalaze na suprotnim političkim polovima, Tepić je rekla da „živimo u autokratiji i da su u takvim sistemima ideološke razlike sekundarne, da nisu nebinte, ali da nisu prioritetne“.

Tepić je istakla kako „nema sumnje da je vlast već spremna da pokrade ove izbore, kao i svaki put od 2012“ i istakla da se krađe na sprovodi samo na dan izbora, da se tad finalizuje, a da se sprovodi kroz medijsku propagandu i „satanizaciju opozicije“ u programima televizija sa nacionalno frekvencijom i javnog servisa Radio-televizije Srbije „koji ponekad deluje gori od Pinka“.

„Na Pinku jesmo mete najbrutalnije propagande, kao na poternicama svakodnevno, ali RTS čini drugo zlodelo – ignoriše i nas i svako kritičko mišljenje, brisani prostor, kao da niko osim vlasti ni ne postoji“, rekla je Tepić.

Ona je ocenila da su direktor i glavni urednik RTS Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović, koje je nazvala dvojicom penzionera, „očigledno zato i zadržani – da bi ovako nešto sprovodili na javnom servisu koji svi plaćamo“.

„Sve to isto spada u krađu izbora, kao i pritisak na zaposlene prevashodno u javnom sektoru“, rekla je Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari