U Ponoševom timu i Čupić, Teodorović i Miodrag Stojković 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Profesor Čedomir Čupić, akademik Dušan Teodorović i genetičar Miodrag Stojković naći će se savetničkom timu Zdravka Ponoša, kandidata za predsednika Srbije ispred koalicije “Ujedinjena Srbija”, pored do sada najavljenih savetnika.

Ponoš je otkrio imena pomenutih saradnika gostujući jutros u emisiji “Novi dan” na televiziji N1.

Čupić, Teodorović i Stojković pridružiće se timu koji čine i Gordana Matković, kao savetnica za socijalnu politiku, dr Dragan Delić za zdravstvo, kao i Srđan Dragojević i Siniša Kovačević za oblast kulture.

Ponoš je naveo da će, pored do sada pomenutih savetnika, u njegovom timu biti još nekoliko imena o kojima će govoriti u narednom periodu, ali da ih neće biti “previše”.

Teodorović će se u ovom timu baviti pitanjima visokog obrazovanja i nauke, za nauku će biti zadužen i svetski poznati genetičar Miodrag Stojković za koga je Ponoš posebno istakao da je “praktično oteran” iz Srbije u Ameriku ali da i dalje želi dobro ovoj zemlji, dok će se Čupić baviti borbom protiv korupcije.

Ponoš je naveo i da predstavljanjem savetničkog tima želi da pokaže kako treba da se obavlja funkcija predsednika – da on treba da poštuje Ustav i da predsedenik države ne bi trebalo da ima pretenziju da bude pametniji od svih i da bude zadužen za sve već da prepusti ljudima stručnijim od njega da se bave pojedinim oblastima.

Ponoš je istakao da su njegova oblast ekspertize oblasti kao što su bezbednost i spoljni poslovi.

„Što se ostalog tiče, ja sam kao i ostali. Što se tiče zdravstva – ja sam kao i ostali – pacijent, što se tiče obrazovanja – ja sam đak ili otac đaka… I mislim da je dobro da se konsultujem sa onima koji mnogo bolje to znaju od mene“, istakao je on gostujući u Novom danu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari