U Ponoševom timu savetnici za zdravstvo, socijalnu politiku i kulturu 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/EV)

U predsedničkom savetu Zdravka Ponoša, kandidata Ujedinjene Srbije na predsedničkim izborima, naći će se Gordana Matković, bivša ministarka za socijalna pitanja i Dragan Delić, infektolog i nekadašnji direktor Infektivne klinike kao savetnici, pored Siniše Kovačevića i Srđana Dragojevića koji su već ranije predstavljeni javnosti.

Ponošev tim, ukoliko pobedi na izborima za prvog čoveka države, imaće savetnike za socijalna pitanja, zdravstvo i kulturu, koliko je do sada otkriveno, moguće je da će ovaj spisak biti proširen.

Zdravko Ponoš objavio je na svom tviter nalogu da će „u predsedničkom savetu biti ljudi od znanja, ugleda i autoriteta u svojim oblastima“.

U Ponoševom timu savetnici za zdravstvo, socijalnu politiku i kulturu 2
Foto:FEFA

Na temu socijalne politike, Ponoša će savetovati Gordana Matković koja je iskustvo u ovoj oblasti sticala kao ministarka u Vladi Zorana Điniđića. Ona je od 2007. godine bila i savetnica predsednika Borisa Tadića, takođe za socijalna pitanja. Trenutno je programska direktorka Centra za socijalnu politiku i redovna profesorka na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju u Beogradu.

Gordana Matković članica je Demokratske stranke i nalazi se i na republičkoj izbornoj listi Ujedinjene Srbije, kao osma na spisku kandidata za narodne poslanike.

U Ponoševom timu savetnici za zdravstvo, socijalnu politiku i kulturu 3
Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

O zdravstvu će u Ponoševom timu brinuti dr Dragan Delić, koji će se na ovom mestu naći kao infektolog i bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti. On je i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i redovni je član Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva. Delić je na funkciji direktora klinike za Infektivne bolesti bio do 2014. godine kada je smenjen, a u skorijem periodu bio je angažovan u udruženju lekara Ujedinjeni protiv kovida.

On do sada nije bio član nijedne stranke, koliko je poznato.

Ponoš je ranije najavio da će se u njegovom timu naći i Srđan Dragojević i Siniša Kovačević, kao savetnici za oblast kulture, što su oni i potvrdili.

O svom potencijalnom angažmanu uz Ponoša Srđan Dragojević je govorio ističući da je ponudu prihvatio kada je čuo da će sa druge strane biti i Siniša Kovačević, sa kojim se ideološki razlikuje ali da to i ukazuje da Ponoš želi da bude „predsednik svih građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari