dragan bjelogrlićfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Proslavljeni glumac i režiser Dragan Bjelogrlić upitao je kako je moguće danas biti častan, normalan i vredan čovek, a ćutati i okretati glavu. On je pozvao sve ljude koji ne veruju u promene da se „probude“ i da na narednim izborima pomognu kako bi vratili građanima zemlju koju im je oteo, kako je istakao, interesno-politički kartel.

Komentarišući odluku da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo „aktivira Tomu Nikolića“, Bjelogrlić je rekao da Vučić, svojim narcisiodnim i autokratskim profilom ličnosti, nije uspeo za ovih 10 godina suverenog vladanja da proizvode nijednog političara u svom okruženju koji bi bio dostojan poštovanja.

„Mislim da je radio sve suprotno. Kreirao je jedan niz karikaturalnih pojava na političkoj sceni i verovatno sada, u nedostatku nekih autoriteta, setio se nesretnog Tome (Tomislava Nikolića prim. aut) koji se malo ubajatio, ali eto, on ima neku političku karijeru… Verovatno će pokušati s njim. To će biti zanimljivo videti, Tomu niko nije video dugi niz godina. Šta taj čovek radi, osim što živi na Dedinju i pije rakiju“, zapitao se Bjelogrlić.

On je dodao da je nemoguće biti častan, normalan, vredan, radan i istinoljubiv čovek u Srbiji, a ćutati i okretati glavu.

„Mislim da je davno prošlo vreme kada se mi suočavamo sa nekim političkim manifetlucima ili sa velikom inflacijom ili sa nedostatkom političke zrelosti društva“, rekao je Dragan Bjelogrlić i dodao:

„Mislim da danas, biti častan čovek, smatrati sebe normalnom, a ćutati na ovoliki kriminal, korupciju , na svakodnevno zaglupljivanje ljudi… Mislim da je to nemoguće“, poručio je Bjelogrlić u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

On je naglasio da postoji jedna grupa ljudi koja smatra da mi ovo sve zaslužujemo.

„Oni misle da mi zaslužujemo da imamo vođu, da imamo takve ljude da nas vode… A najveći korpus čini apatični ljudi, koji više ne veruju, koji su izmrcvareni godinama zbog života koji živimo i ne veruju da je moguće nešto promeniti“, naglasio je čuveni reditelj, a zatim se obratio tim ljudima:

„Želim da ih pozovem da se probude i da sada na ovim izborima koji dolaze poveruju u sebe i u ljude oko sebe i da vratimo ovu zemlju koju nam je jedna mala interesno-politička grupa, ja bih je nazvao interesno-politički kartel, otela… Da vratimo zemlju sebi, jer mislimo da to zaslužujemo“, naglasio je Bjelogrlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari