"Izborni rezultati pokazali trenutno duhovno stanje u bošnjačkoj zajednici u Sandžaku": Esada Džudžo posle izbora za BNV 1 foto (Bošnjačka lista) : Esad Džudžo

Konačni rezultati izbora za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) još nisu poznati. Sigurno je da u novi saziv BNV ulaze većnici sa četiri liste. Prema preliminarnim rezultatima, u „mrtvoj trci“ za blagu prednost su liste Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Sigurno je da SDA Sandžaka ima 10 većnika i jednog ima lista Admira Muratovića „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“. Cenzus nije prešla „Bošnjačka lista“ Esada Džudža.

Džudžo je čestitao listama koje će činiti novo BNV i ocenio da su izborni rezultati pokazali „trenutno duhovno stanje u bošnjačkoj zajednici u Sandžaku“.

“Ko je na gubitku, pokazaće vreme”, poručio je bivši predsednik BNV Džudžo.

U nedelju naveče, i SDP i SPP su proglasili pobede svojih lista. Nosilac liste SDP i ministar turizma i omladine Husein Memić, rekao je da je njegova lista osvojila 13 mandata, SPP 11 i 10 većnika imaće SDA Sandžaka.

Predsednik SPP Usame Zukorlić saopštio je da je lista te partije „pobedila i osvojila 12 mandata“ i da pobedu posvećuju bivšem lideru Muameru Zukorliću. Pominjanje drugih mandata je izostalo.

Najveći gubitnik je SDA Sandžaka, koja je, u odnosu na izbore pre četiri godine, osvojila šest mandata manje ili 9.245 glasova manje.

Iz te stranke, bilo je obraćanja samo nakon zatvaranja birališta. Prve rezultate prokomentarisali su kao pobedu „Vučićevih kadrova“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari