Izetbegović: Nikolić prima zločince, kao da neće u Sarajevo 1Foto: EPA / STEPHANIE LECOCQ

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić neke čudne izjave davao i primao neke goste, kao što su neki ratni zločinci, kao da ne želi da dođe u Sarajevo, prenosi N1.

„Odluka je na njemu, on je pozvan od strane gospodina Ivanića“, naveo je Izetbegović na konferenciji za novinare.

Lider Stranke demokratske akcije izjavio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sam kriv što je sebe doveo u situaciju da bude pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

„Moraju se sprovoditi odluke Ustavnog suda i svih sudova u ovoj zemlji, mora se braniti ustavno-pravni poredak. Ne mislim da Dodik planira te stvari kojima je pretio. Ne verujem da će se upustiti u neke referendume. Mislim da je sve radio iz ličnog interesa“, rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je ocenio da SAD „jako dugo i temeljno rade“ na odlukama, kojima nekoga stavljaju na svoju „crnu listu“. Izetbegović je rekao da je Dodik u neugodnu situaciju doveo i BiH.

„Ovim je poslana jasna i snažna poruka SAD, koja je itekako trebala ovoj zemlji“, rekao je on. Bošnjački član Predsedništva BiH cenio je da je Dodik vukao pogrešne poteze, a da je odluka američke administracije dobra.

„Mislim da je dobra i za Dodika da stane sa nekim stvarima. On je prelazio crvene linije, vidite kako se odnosio prema miru i stabilnosti, zakonu, sudu, visokom predstavniku, amabasadorki SAD, međunarodnoj zajednici“, naveo je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari