Izostanak pomoći Moskve ne treba da čudi

Sagovornici Danasa o tome što predsednik i premijerka upadljivo izostavljaju Rusiju kada govore o pomoći Srbiji

Ostavite komentar


  1. Za poslednjih 30 godina Rusija nikada nije bila u prilici da na bilo koji način pomogne Srbiji, uvek zbog svojih „unutrašnjih problema“. To pokazuje koliko je glupo oslanjati se na jednu u suštini neuređenu i relativno siromašnu državau. Izjave prijateljstva i ogromne „bratske ljubavi“ su tu kada treba prodati NIS za male pare ili kupovati rusko oružje, ali kada zagusti Rusije nema nigde. I pored toga, većina građana izloženih svakodnevnoj proruskoj propagandi veruje da je Rusija najveći donator Srbije, mada je istina sasvim suprotna: Rusija nije Srbiji donirala ništa. Sve smo platili, ili se zadužili u Rusiji pod dosta visokim kamatama. Možemo mi biti „braća“, šta god to značilo, ali nam kese nisu sestre.

    1. A šta je to EU donirala osim OU (osiromašenog uranijuma) ? Gde su te pare ? Ja ću ti reći: EU donira samo NVO organizacije i njihove projekte, a država Srbija od toga ni cvonjka ne vidi.

      1. U pravu si a da nisi nisi ni svestan svoje nesvesti, EU je donator najveće i NVO i nonNVo u Srbijici zarobljenoj, a to je SNS i njeno vrhovništvo.

  2. Dragomire Anđelkoviću, nešto se ne slaže sa vašim mišljenjima o Rusiji ranije ili se i vi više ne slažete sa samim sobom. Laganje nije vrlina – nije bilo donacija ni od koga..sve uredno plaćamo, jedino ako donacija nije dobila neku vašu novu definiciju..aferim

    1. Dragomir Andjelković,se rodio u Rusiji.Od malena je SOTRUDNIK.
      Više voli Rusiju ,nego ,nego ceo svet zajedno.
      P.S.isri je slučaja,ako ne i teži,sa Nenadom Popovićem.

  3. Kako kaze ona: Ne daj BOZE da te rusi brane…
    Kao i uvek gde nemaju interesa nema ih.

  4. Reče dotični „nemaju ni za prostu reprodukciju“,ajde majketi definiši mi šta si mislio.

    1. Posto Rusija slabo sta izvozi od svojih proizvoda, prihodi su joj od prirodnih bogatstava i oruzja. Nafta i gas zauzimaju glavnicu izvoznih ”artikala”, tako da ne znam sta je nejasno!?

  5. To je uvek bilo tako kroz istoriju.Interesi i samo interesi,ako imaš pare može,ako nemaš-ništa.Oružje su kao „poklonili“,bez obzira na naš put u EU,ali smo ga žestoko platili?Žalosno je što se ovaj čovek upinje da objasni nešto što je neobjašnjivo.Kao oni ne znaju šta je epidemija virusa,pa se nisu snašli,nesreća je nesreća pa bilo skoje strane dolazila.

  6. Prvo su nas molili,dosli sa parama,obecali da cemo biti prva zemlja na Balkanu koja ce postati clan EU,samo da ne rasturimo Jugoslaviju.To smo ponudu hladno odbili(zajedno sa Tudjmanom) i usli u rat.Posle su nam nudili da potpisemo mirovni sporazum iz Rambujea i trazili dozvolu da NATO snage mogu da udju na Kosovo,samo da bi se zaustavio rat i zlocini.Odbili smo.Pa su nas molili da povucemo policijske i paramilitarne snage sa Kosova ili ce nas bombardovati.Izabrali smo bombardovanje.
    Govorili su nam ne moze „i Kosovo i EU“.Ne samo da ih nismo poslusali,nego i dan danas na tome tvrdoglavo insistiramo.Kume nas da se pomirimo sa Albancima,da ne insistiramo na dijalogu o statusu Kosova,jer je prica o statusu zavrsena.Odbijamo.Sugerisu nam da ne insistiramo na „kompromisu“,jer to niko nece da prihvati,a nama samo „kompromis“u glavi.Traze od nas,da kao kandidata, uvedemo sangcije Rusij,ne kupujemo njihovo naoruzanje sa otpada i prestanemo da sprecavamo clanstvo Kosova u medjunarodnim organizacijama(na sta smo se obavezali Briselskim sporazumom.)Sada,kada corona virus (u sadejstvu sa nasom inadzijskom politikom)preti da razori srpsko drustvo i drzavu,sada se vampriri iz devedesetih(i njihovi kolabracionisti,) izcudjavaju kako to EU neca da pomogne“kadidatu“.

    1. Miletiću! odličan 5. Hronološki precizno, Analitički tačno, i opet Ali!
      Kome pričati, kako objasniti onima kojima je „sve jasno“ i svojom pameću kao Rendgenskim zracima „prepoznaju Neprijatelje“ i pre nego se ovi jave il pojave.

    2. Ne slažem se sa Vama skoro u ničemu, ali mišljenja su različita, važno da se ne vređamo.
      Ono što mi se ne sviđa je Vaša isključivost. Mi smo krivi izgleda za sve!
      U startu smo krivi za rasturanje Jugoslavije, inače ista je po meni najveći srpski promašaj, i nikada je nije trebalo ni biti!
      Što se Kosova tiče, ako je sve jasno i rešeno, što nas mole da ga priznamo i da zaustavimo kampanju povlačenja priznanja?
      Rambuje je bio gori nego ultimatum Austrougarske, naravno da nije smeo biti potpisan, ni pid cenu rata!
      Rat je počeo fabrikovanjem Račka, gde su pobijeni teroristi prikazivani kao nedužni civili.
      Priče o donacijama EU i SAD su glupost za medalju, prvo ti razvale zemlju za 100 milijardi dolara pa ti daju crkavicu od 5 milijardi evra za 20 godina.
      Po mojoj matematici dođu nam još bar 85 milijardi evra!
      Ali to je uzaludno pričati NATO lobistima!
      Btw..EU je na veštačkom disanju i približavanjem njima udaramo poslednji ekser u našu propast.

  7. A šta je to EU donirala osim OU (osiromašenog uranijuma) ? Gde su te pare ? Ja ću ti reći: EU donira samo NVO organizacije i njihove beskorisne projekte, a država Srbija od toga ni cvonjka ne vidi.

        1. Kome bre da argumentuje!? I to sto ti je napisao da ne lupaš je previše jer ne zaslužuješ nikakav komentar.

    1. Na današnji dan: EU dala 7,5 miliona evra Srbiji za borbu protiv korona virusa.

  8. Klasičan propagandni tekst,Rusi su loši što još nisu bommbardovali,što nemamo napakovane i lažne dugove prama njima ,loši su su što u celoj istoriji nisu digli rulu na nas.Oni su previše toleranntni što dozvoljavaju lopovskom zapadu da ih teroriše ,čak bi rekao da su u istorijskom smislu naivni

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.