Jadranka Joksimović: Nadamo se da će pregovori dobiti na dinamici

Nikola Burazer: Austrija će svakako biti fokusirana na migracije
Ministarka za evropske integracije Srbije o austrijskom predsedavanju EU

Ostavite komentar


  1. Od granice Karlobag-Karlovac-Virovitica i urednikovanja Šešeljeve „Velike Srbije“ do vatrene Evropejke sa probranim garderobama i umivenom biografijom „da se Vlasi ne sete“.
    Šta ćete, cilj opravdava sredstvo.

  2. Nije problem u međuvladinim konferencijama, nego u nama. Nakon baruštine u koju su nas uvukle istorijski pomirene stranke sada se oseća maleni pomak, ali i veliki korak unazad i još jača centralizacija. Zaborvili smo kako izgleda dijalog, debata, sada smo udavljeni monolozima mučenika sa vlasti koji sve rade u našu korist, a nikako da dozvole da im ukažemo na greške, jer nas odmah trpaju u mrzitelje, tupavce…Nema reformi, počevši od pravosuđa, preko javne uprave, javnog sektora do javnih preduzeća i to je naš kamen oko vrata, a ne nedovoljan broj međuvladinih konferencija. Mislite da niko sa pažnjom ne prati šta će Mihajlovićka uraditi niškom aerodromu? Mislite da je sve baš briga hoće li umeti da se isčupa iz Grdeličke klisure? Mislite da se ne prati rad Kuburovićke? Svaki ministar, državni sekretar i svaki direktor u svemu sa prefiksom javno je pod lupom, jer nikom ne trebaju ljudi bez znanja i kompasa. Moralno je, kada pogubiš kompas, a znaš da znanje nemaš podneseš i ostavku i učiniš nešto dobro za svoju državu, a ne da kritikuješ one koji nemaju uticaj na reforme koje moraju da se sprovedu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.