Janjić (MI - Glas iz naroda): Zapad vodi politiku koja ima za cilj da nekako opravda NATO agresiju 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

„Vodeće zemlje klektivnog zapada nastavljaju rat protiv Srbije i srpskog naroda – politikom. Politikom koja ima za cilj da nekako opravda učinjenu agresiju i da stvori uslove za dodatno potiranje srpskih nacionalnih interesa i za novo ubijanje Srba. Nakon što je Rusija zatražila da se održi posebna sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25-godišnjice NATO agresije na SR Jugoslaviju, ambasadori šest NATO zemalja – SAD, Velika Britanija, Italija, Francuska, Nemačka i Norveška – izdaju saopštenje kojim bi da opravdaju rat koji se, bez ikakvog valjanog razloga, vodio 1999. godine“, navodi u saopštenju potpredsednik Skupštine Srbije Jovan Janjić, narodni poslanik MI – Glas iz naroda.

On dodaje da Zapad agresiju naziva „vojnom operacijom“ – „pravdajući se da je ona, tobože, pokrenuta „nakon što su iscrpljena sva politička i diplomatska sredstva da se Milošević ubedi da se opredeli za rešenje putem pregovora i za mir na Kosovu na osnovu sporazuma iz Rambujea“.

„Za kakav „mir na Kosovu“ su se zalagali, videlo se nakon rata, kada su njihove zemlje povele kampanju i sve činile da se Kosovo i Metohija otcepe od Srbije i promovišu za nezavisnu državu, dok su albanski teroristi i secesionisti, surovim terorom, sprovodili genocid nad preostalim starosedelačkim srpskim stanovništvom. Cinično, ambasadori NATO zemalja pozivaju se i na nametani „sporazum“, u stvari ultimatum iz Rambujea, kojim se, podlo i preteći, nametala okupacija Srbije!“, dodaje Janjić.

On podseća i da tražena rasprava pred Savetom bezbednosti UN nije održana, te podseća da su zahtev Rusije podržali su samo Kina i Alžir.

„Ostalih 12 članica, među kojima dominantan uticaj imaju vodeće zemlje zapada koje su učestvovale u agresiji na SR Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru), a pre toga i na srpski narod u Republici Srpskoj, bile su „uzdržane“. Zemlje zapada i one koje ih slede ovim su prećutno iskazale da ne žele da se zna da je agresija izvedena pod lažnim izgovorima, da je ona imala pogubne posledice i po narod nad kojim je izvedena i po međunarodni poredak, ali i da se ne odustaje od politike aroganicije i nasilja. Nakon ovog neslavnog čina, srpski narod i svi građani Srbije potrebno je da imaju u vidu u kakvom svetu živimo i da otvorenih očiju gledaju na ono što dolazi iz sveta, pogotovo od onih koji uporno rade protiv njihovih interesa. Ali i s blagodarnošću da se odnose prema onima koji staju u odbranu njihovih interesa i njihove zemlje“, zaključuje Janjić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari