Janko Veselinović: Treći napad na mene u poslednjih deset dana, nasilje eskalira, policija ne radi 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je današnji napad bio treći napad direktno na njega u poslednjih deset dana, i ocenio da je nasilje u društvu eskaliralo.

Na Veselinovića se danas u Novom Sadu nepoznati muškarac zaleteo automobilom, nakon što mu je pretio, a on je uspeo da izbegne vozilo tako što se sklonio iza parkiranog automobila.

Veselinović je agenciji Beta rekao da je prethodnih dana bio na meti verbalnog i fizičkog napada u Novom Sadu.

„I prethodnih godina se nama iz opozicije dešavalo svašta, ali sada smo izloženi i napadima na ulici, što se meni u Novom Sadu nikada ranije nije dešavalo. Nasilje u ovoj zemlji eskalira, jer je režim u panici zbog građanskih protesta i zbog svesti da im se bliži pad s vlasti“, kazao je Veselinović.

On je rekao da mu je policajac koji je danas izašao na uviđaj rekao – „Da te je hteo ubiti, ubio bi te“.

„Da li je uloga policije da štiti građane ili kriminalce“, upitao je Veselinović.

Dodao je da su se napadi na njega naročito intenzivirali nakon što su novosadske opozicione partije počele građanima da dele novine „Novosti za Novi Sad i Vojvodinu“, na čijoj je naslovnoj stranici veliki naslov „Grad kriminala, saobraćajnog haosa i kockarnica“.

Veselinović je rekao da su napadi na njega usledili i nakon što su on i predsednica vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana Ana Oreg, oboje republički poslanici, podneli krivičnu prijavu zbog izdavanja građevinske dozvole za izgradnju podzemne garaže u blizini zgrade skupštine Vojvodine.

Zbog izgradnje te garaže oštećeno je zdanje pokrajinskog parlamenta koje je kulturno-istorijsko dobro.

Veselinović je rekao da su od tada počeli napadi na njega u skupštini Srbije od strane poslanika Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari