Janković: Bojkot izbora bio bi poslednja mera

* O temi neučestvovanja još nismo razgovarali, ističe lider Pokreta slobodnih građana * Milan Antonijević: Poziv OEBS mora stići na vreme i od države članice, ali retko se nadgleda izborni proces na lokalu
Vlast tvrdi da opozicija zove OEBS za izbornu trku u Beogradu jer nema dovoljno svojih posmatrača

Ostavite komentar


  1. U ovakvom režimu bojkot mora da bude prva i jedina mera. Izlaskom na izbore dajete legitimaciju jednom nepravednom i nehumanom režimu. Jer, pravila za izbore i "pravila" krađe su pisale tranzicione, dakle, prema građanstvu neprijateljske partije. Ako igrate u istom kolu, na iste note, sa Vučićem i satrapijom, sa nenarodnim nerimom, ne vidim u čemu je razlika između vas i njih. Ja na izbore, svakako, neću izaći. I veliki broj mojih prijatelja, rođaka i kolega će, takođe, bojkotovati izbore.
    Postojeće zlo stanje se može zgaziti samo apsolutnim bojkotom i generalnim štrajkom? Da li ste spremni da pokrenete takav istinski temeljni pokret nezadovoljnih, satrvenih, zgaženih…? Ako niste (a po svemu sudeći, niste) ako se konformirate (a, po svemu sudeći, konformirate se), onda doviđenja. Još jedna zgasla nada. Svi znamo da je dotle doguralo. I većina ćutke pristaje da bude gorko eksploatisana od vlasti – ovako ili onako ofarbane. Koje dobro smo videli i doživeli od više stotina ovakvih partija u poslednje tri decenije? Nikakvo. Videli smo samo štetu i zlo. Od kako su se pojavile te partije tonemo sve dublje u živor blato.
    Da stvarnost bude još sumornija, kapitalističke metropole (EU), kao i uvek, podupiru primitvne autokratije na vlasti u periferijskim poludržavuljcima. Vučić, koji osim demagogije ničemu drugom nije vičan, ne bi bio moguć ni u Britaniji, ni u Francuskoj, ni u, ljubljenoj mu, Nemačkoj… Čak ni u Kataloniji. U Azerbejdžanu, Rusiji, u obe Koreje…, e, tu bi bio dobrodošao.

  2. Vanredni izbori 2014 i 2016 sluzili su samo jednoj svrsi,da Vucic ucvrsti i produzi svoju vlast.Predstojeci izbori posluzice Vucicu samo da usavrsi i do perfekcije dovede uhodani sistem kradje.Zato je ucestvovanje na Vucicevim izborima davanje saglasnosti na izvrdavanje ruglu principa smenljivosti vlasti i pruzanje legitimiteta samovolji.Bez opozicije u Skupstini i bez ucesca na izborima jasno bi se videlo ko je prava a ko lazna opozicija i sve odluke jednopartijskog parlamenta bile bi nelegalne.Samo bojkot moze primorati Vucica ili na jos jacu represiju ili na silazak sa vlasti.

  3. Zar je moguće da niko iz opozicije ne nudi nikakav program, ništa konkretno nego se samo bave kritikama i pozivima na bojkot.

  4. Propala opozicija pred svake izbore jedino o cemu prica je o nekoj kradji glasova.Ocigledno da nisu svestni toga da nemaju nikakvu podrsku naroda jer taj isti narod ne podrzava unistitelje i pljackase kakvi su oni i nikada nece ni podrzati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.