Jankovićev tim najavio krivične prijave zbog neregularnosti 1Foto: FoNet Nenad Đorđević

Izborni štab Saše Jankovića najavio je krivičnu prijavu protiv NN lica i svih članova biračkih odbora na više biračkih mesta na kojima su utvrdili neregularnosti na predsedničkim izborima.

Vesna Rakić Vodinelić, članica RIK-a ispred kandidata Saše Jankovića, rekla je na konferenciji za novinare da izražava sumnju u današnje brojanje glasova u RIK-u pred TV kamerama, jer se, kako kaže, neupotrebljeni listići nisu ni brojali, prenosi N1. Kako navode ona ostaje pri tvrdnjama koje je ranije izneo Jankovićev tim, da su uvidom u birački materijal, na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru pronašli 543 glasa više za Aleksandra Vučića, a na drugom 250 glasova više.

Rakić Vodinelić je navela i da je Jankovićev štab tražio uvid u materijal sa 50 biračkih mesta, ali da su dobili materijal sa 25 mesta. Radi se o biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru, za koje je RIK danas, ponovnim brojanjem glasova, utvrdio da su četiri glasačka listića osporena, koja, kako su naveli, mogu biti i greška.

Rakić Vodinelić kaže i da su kamare u velikoj sali Skupštine snimale njihovo ponovno brojanje glasova, i da je na današnjoj sednici RIK-a tražila da se taj materijal objavi, što je odbijeno.

Rakić Vodinelić je istakla i da sumnja da je bilo modifikacije izbornih rezultata, i da veruje da će se konačna istina utvrditi nakon fer sprovedenog sudskog postupka.

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić je ranije danas, na pitanje N1 kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, to negirao i ocenio da je to „notorna glupost“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Jankovićev tim najavio krivične prijave zbog neregularnosti”

  1. Licno, verujem da ih je bilo, ali isto tako ne verujem da ce nasi sudovi raditi kako im duznost nalaze. Meni su, ispred zgrade, iz sns dosla dva mladica pre glasanja I popisivali su prezimena. Kada su mi rekli ko su I pitali me da li cu da glasam za AV i ja sam rekla da necu, pitali su me da li mogu da im kazem prezime da oni upisu. Uzas! Nisam mogla da verujem cime se sve oni sluze.

  2. Zanimljivo.Nije kradja 4 nesumnjivo utvrdjena listića više za Vučića.To mu je višak a ne manjak. Kako Velja I. kaže, to je sitno kraduckanje i ne treba obraćati pažnjuJedno mesto 4 glasa, 100 mesta -400 glasova, 8378 biračkih mesta-33000 glasova.Nije lopov ko i kada ukrade nego kada ga uhvate na delu.A uhvaćeni su!

  3. Zašto Janković ne pozove na javne proteste? Svi bi se odazvali. Svi znamo da je bilo masovne krađe. Samo neka prikupi što više dokaza i neka pozove da se mirnim demonstracijama pridružimo svi studentima. Oni to već sve znaju. Pa studenti su. Nisu glupi. Svi to znamo samo nemamo dokaza… Ali hajde, učitnite i vi nešto iz opozocije. Ne može narod ništa sam.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.