Jedan od pet miliona: Obradović i Martinović obesmislili Ševarlićev štrajk glađu 1Foto: Jedan od pet miliona

Predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona” odneli su danas pakete vode Bošku Obradoviću i Aleksandru Martinoviću ispred Narodne skupštine, uz poruku da su njih dvojica uspeli da obesmisle čak i štrajk glađu jednog čoveka, Miladina Ševarlića koji je juče prvi pristupio u štrajk, a danas ga prekinuo.

“Ovde smo danas da simbolično podržimo štrajkače Boška Obradovića i Aleksandra Martinovića i da im poželimo da istraju u svojim zahtevima: za slobodne i fer izbore i da tužilaštvo konačno počne ra radi svoj posao.

Suštinski, došli smo da kažemo da su uspeli da obesmisle čak i štrajk glađu jednog čoveka, i da svojom političkom agendom poklope njegov čin, ali i da im poručimo da sistem koji oni održavaju u životu – neće još dugo”, rekla je Tea Vukadin, predstavnica Pokreta “1 od 5 miliona”.

Vukadin je ocenila da su Boško Obradović i Aleksandar Martinović deo istog sistema – onog koji sve obesmišljava i koji od Srbije pravi pozorište. 

“Ove stepenice ispred Narodne skupštine, za njih su stepenice koje život znače. Kao što glumci imaju daske, oni imaju stepenice. Da scenografija bude kompletna, instalirana je i ograda iza koje bi trebalo da bude “publika”, odnosno narod. I dok narod iza ograde jedva u svom džepu ima novca da pokrije troškove današnjeg ručka, dotle ovi sa skupljim kartama i džipovima na smenu preskaču ogradu i prilaze, valjda da i oni malo uhvate svetla pozornice. To je Srbija pod ovakvim sistemom. Pozorište”, navela je Vukadin.

Ona je dodala i da to narod više ne zabavlja i da “ni zbog jedne predstave neće zaboraviti na svoju glad, dok režiseri i glavni glumci ozbiljno profitiraju”.

“Sličan predizborni rijaliti imali smo pre skoro deceniju, samo su sada drugi učesnici. Ono što ovaj rijaliti čini “naprednijim”, jeste to što je obesmislio štrajk glađu i čin gospodina Ševarlića. Zato i kažemo da su Boško Obradović i Aleksandar Martinović deo istog sistema. Razlog zbog kojeg se Ševarlić odlučio za ovakav radikalan čin, skoro da niko više i ne pominje. I to ide na odgovornost kako ove gangsterske vlasti tako i ove i ovakve opozicije”, kazala je Vukadin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari