Jekić (SSP): Brnabić bila na čelu vlade koja je pokrala izbore, nije se sad promenila 1SSP je je u Kragujevcu pružila ruku svim opozicionim organizacijama i one su to prepoznale - Dalibor Jekić Foto: Z. S. M.

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini Srbije Dalibor Jekić je danas izjavio da je doskorašnja predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić bila na čelu vlade čija su ministarstva na protivzakonit način uticala na rezultate izbora, a danas se, kao predsednica Skupštine, zalaže za demokratske principe.

„Nova Ana Brnabić ne shvata da opozicija hoće poštene izbore. Pitam se da li je predsednica Skupštine Srbije neka nova Ana Brnabić koja nema nikakve veze sa starom Anom Brnabić? Nova se navodno zalaže za poštovanje demokratskih principa, zakona i Ustava, dok je stara kršila zakone, učestvovala u urušavanju svih demokratskih principa, kršenju Ustava i progonu medija“, izjavio je Jekić.

Po njegovim rečima, „stara Ana Brnabić“ je bila predsednica Vlade preko čijih su se ministarstava „sprovodile najveće prevarne i protivzakonite radnje“ koje su znatno uticale na izborni rezultat, uključujući dovođenje ljudi iz Republike Srpske i iz gradova Srbije da glasaju na izborima u Beogradu.

„To se zove krađa izbora, a za tu krađu je saznao ceo svet. Za vreme te Ane Brnabić je Srbija doživela veliku sramotu i urušavanje svih institucija, prebijanje građana na protestima, revanšizam prema političkim protivnicima, otpuštanje dece opzicionara iz vrtića, paljenje automobila“ – ocenio je Jekić.

On je naveo da je na ovakvo stanje države i izbornih uslova bivša premijerka u značajnoj meri uticala, a sada „nova Ana hoće deklarativno da popravi sve što je stara uradila“.

„Nova hoće da sprovede sve preporuke ODIHR-a i da na tome radi zajedno sa opozicijom, očigledno da ne shvata da na tome mora da radi vlast i da saopšti opoziciji i međunarodnoj zajednici do kada će da sprovede sve preporuke“ – rekao je poslanik.

On smatra da niko ne veruje da se Brnabić promenila, te da „ne postoje stara i nova Ana Brnabić“, već samo jedna koja je nepromenjiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari