Jekić (SSP): „Nova” Ana Brnabić kao i „stara” isto ne shvata da opozicija hoće poštene izbore 1Foto: SSP

 

Pitam se da li je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije neka nova Ana Brnabić koja nema nikakve veze sa starom Anom Brnabić? Nova se navodno zalaže za poštovanje demokratskih principa, zakona i ustava, dok je stara kršila zakone, učestvovala u urušavanju svih demokratskih principa, kršenju Ustava i progonu medija, pita se Dalibor Jekić narodni poslanik Stranke slobode i pravde .

Prema njegovim rečima, stara Ana Brnabić je bila predsednica Vlade preko čijih su se ministarstava sprovodile najveće prevarne i protivzakonite radnje koje su u značajnoj meri uticale na izborni rezultat, ukljucujući dovođenje ljudi iz Republike Srpske i iz drugih gradova da glasaju na izborima u Beogradu.

-To se zove krađa izbora, a za tu krađu je saznao ceo svet. Za vreme te Ane Brnabić je Srbija doživela veliku sramotu i urušavanje svih institucija, prebijanje građana na protestima, revanšizam prema političkim protivnicima, otpuštanje dece opzicionara iz vrtića, paljenje automobila, ocenjuje Jekić.

Kako on u svom obraćanju javnosti i medijima ističe, danas se neka nova Ana čudi i pita se šta se ovde radi.

– Mi iz opozicije smo je godinama pitali šta se ovde radi, ali odgovor nikad nismo dobili. Pita se Ana kakve izbore hoće opozicija? Opozicija, predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, hoće poštene izbore, poštene izborne uslove kao u većini uređenih demokratskih država u Evropi. Opozicija hoće uslove koji obezbeđuje poštovanje svih međunarodnih standarda, odnosno hoće koliko toliko ravnopravne i fer uslove, ističe on.

Po njegovom mišljenju „na ovakvo stanje države i izbornih uslova je u značajnoj meri uticala bivša premijerka„ Ana Brnabić, a „nova Ana hoće deklarativno da popravi sve što je stara uradila”.

– Nova hoće da sprovede sve preporuke ODIHR-a i da na tome radi zajedno sa opozicijom, očigledno da ne shvata da na tome mora da radi vlast i da saopšti opoziciji i međunarodnoj zajednici do kada će da sprovede sve preporuke. Da li je bilo ko poverovao da će se nova Ana zaista zalagati za poštovanje zakona, ustava i demokratskih principa? Ne postoje stara i nova Ana Brnabić. Postoji samo jedna. I ta je nepromenjiva, zaključio je Jekić, narodni poslanik SSP i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari