Jelena Lončar: Ekstremističke grupe kopiraju vlast i zastrašuju nas jer se plaše kritičkog mišljenja 1Jelena Lončar Foto: CRTA

Docent Fakulteta političkih nauka (FPN) Jelena Lončar izjavila je da plakati poternice protiv nje i još dvoje kolega sa tog fakulteta „nisu spontani ispadi, niti izrazi nezadovoljstva već organizovano i planirano targetiranje kako bi se u akademske institucije usadio strah i ućutkali kritični glasovi“.

„Kada se i sama vlast koristi nasiljem, progonom i linčom neistomišljenika, kada se institucije u potpunosti kontrolišu i utihne vladavina prava, tada ne čudi što iz mraka počinju da izlaze različite fašističke grupe. Kopiraju već viđene strategije sa vrha uverene u to da nema ko da ih privede pravdi“, rekla je Lonča za NIN, povodom pojave plakata poternica zbog najave konferencije na kojoj su profesori beogradskog FPN i Filozofskog fakulteta iz Prištine trebali da predstave rezultate svojih istraživanja.

Kako je navela, „sada nas ekstremističke grupe zastrašuju jer se plaše znanja i kritičkog mišljenja“.

„To je oduvek bilo naše oružje protiv njih. Protiv estremizma i nasilja se možemo i moramo boriti znanjem, argumentima i otvorenim razgovorima. Verujem da smo na dobrom putu“, rekla je Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari