Jelica Minić: Balkan pomaže balkanizaciju drugih regiona

Predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji za Danas o mogućem zaokretu spoljne politike Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Srbija Rusiji nece uvoditi nikakve sankcije i taj stav vlade je svima jasan. E sad sto nekima to nikako ne dopire do mozga, to je druga prica.

  2. Ma kakvo zaokretanje politickog kursa? Kurs nam je EU, uz istovremeno ocuvanje dobrih odnosa sa Rusijom.

  3. Srbija nikada neće podlegati nekim pritiscima ili ucenama, radimo ono što smatramo da je najbolje za nas i tu niko ne može da nam se meša.

  4. Дабоме да ће да бидне последица за Србија када потпуно непромишљено шаљемо Сирији и то Асадовом режиму, помоћ у виду гаћа, комада 84. Влада Срећка Шојића би барем навела које све величине гаћа шаље, па би се лепо видело да то нису гаће за живу силу – војску, него за децу, жене и бабе и тиме би избегла санкције за Србију. Ова наша тренутна ништа не спецификује, него онако ђутуре: гаће – комада 84, па сад нека они у Пентагону, Бриселу и Напуљу разбијају главу које гаће Србија шаље Асаду. Али има још једна ствар да проблем за нас буде много већи. Западним силама најтеже пада што Москва све зна о гаћама, и то до у детаље.

  5. Ne mogu da verujem da smeta humanitarna pomoc Srbije Sirijcima a ne smeta , poslanik u hrvatskom Saboru izneo , hrvatsko oruzje koje je poklonjeno amerikancima a oni dalje teroristima.Dakle nije ovo moje misljenje vec poslanika jedne zemlje EU kome nemam razloga da ne verujem.

  6. Razumecu pristranost doticne ali nikako necu da razumem iskrivljenje cinjenica.Srbija ima svu dokumentaciju za izvoz oruzja i ne moze biti odgovorna ako neko drugi nepostuje proceduru ili je lazno zavodi u svojim knjigama.Ko je oformio ili pomogao formiranje ISILA a pre toga Talibana u Afganistanu i ko e vec 50 godina gura vojno u taj deo sveta je najodgovorniji i za migracionu krizu i za nemire u zemljama bogatim naftom.

  7. Nisam uopste rusofil ali Miniceva ni ne pominje da nas Rusija nije ni bombardovala a EU pod rukovodstvom NATO-a koji je glavni sponzor NVO koju ona vodi, jeste. Koliko ljudskih zivota i materijalne stete za 3 mlrd $! Nije ni jednom recju pomenula ni NATO a zna se da ga propagira a Vi ste bas nasli nju da pitate da komentarise vrlo subjektivno jedan vrlo objektivan clanak iz najboljeg ekonomskog mesenika na svetu – Economista! Pa joj jos i sugerisete odgovor. Cist mazohizam na delu! Nije ona ni nadlezna da tu bilo sta izjavi osim samopromocije svoje NVO i skrivene promocije NATO-a koji je izdrzava!

  8. cerka Milosa Minica, i ona komunisticki jurisnik i fanatik, iako je penziji i ima 70 godina, a nema mnogo radnog staza, ne prestaje sa ekstremnim ideologijama, a sada je to, od nedavno, evrofilija. Evro, Evropa, EU, po svaku cenu, a preporucila bi i diktaturu EU kad bi mogla. Inace je ova tuzna licnost bila i pomocnik ministra Svilanovica i pokusala da otpusti licno 200 ljudi, iako ona nikad nije bila diplomata, a tata joj je bio zloglasni Titov ministar

  9. Putin bi hteo, dok rastura jednu zemlju za drugom(u ubedjivanju medjunarodne zajednice da se ruski interesi moraju postovati,) DA OD "OSTATAKA ZAKLANOG NARODA"( Srba,)napravi svoje saucesnike u borbama na strani propalog rezima Bashara Al-Ashada u Siriji i u osvajanjima u Ukrajini.Zasto da ne, kad Rusi i onako misle da smo mi Srbi,glup cincarski narod,koga je lako izmanipulisati i koristiti za svoje interese.

  10. Precenila je sebe g,.Minić, ispolitizorala je izjavu i pokazala se šta je i gde je, sama njena funkcija u njenoj prvatnoj NVO i koja je istaknuta u preambuli članka navodi nas na njemu pristrasnost za NATO I EU. Zato komentar nije pošten.

  11. Apsolutno je jasan stav da Srbija Rusiji nikada neće uvoditi nikakve sankcije.Rusija je nama prijateljska zemlja i to mi maksimalno poštujemo.

  12. Nema zaokreta u političkom kursu,sigurno je da mi ostajemo na putu ka EU ali isto tako nećemo Rusiji uvoditi nikakve sankcije i to je sasvim jasno.

  13. Nas stav je dobro poznat svima, ne znam sta kome tu nije jasno. Srbiji be mesto u EU ali sankcije Rusiji nece uvoditi.

  14. Зашто пуцањ у ногу? Несврстана Сирија је историјски пријатељ Србије. Нормално је да у тренутку кад пролази кроз огромне патње и тешкоће услед исламистичке побуне, покренуте и подржаване из иностранства, помогнемо народ и руководство Сирије.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.