"Ako vlast izgubi Beograd, uslediće domino efekat": Jelka Jovanović kaže da bi obrnuta situacija bila "veoma opasna" 1foto: Printscreen/N1

„Izbori u Beogradu neće biti pošteni, ali su jako bitni, i referendumski su, jer ako vlast konačno izgubi Beograd, slede nam izbori u Nišu, Novom Sadu… domino efekat će se desiti“, kaže novinarka Novog magazina Jelka Jovanovića. Dodala je da bi obrnuta situacija bila „veoma opasna“, jer je veći deo građana na rubu strpljenja.

Govoreći o izborima u Beogradu, Jovanović kaže da će oni najverovatnije biti ponovo održani 28. aprila.

„SNS-u je svaka kampanja dobrodošla, mada su oni stalno u kampanji. Beogradska kampanja će prekriti sve medije i sve lokalne izbore u 80-tak lokalnih samouprava, prekriće i opštinske izbore za Beograd, ne zaboravimo da i oni dolaze, prekriće sve i naravno da neće biti pošteni“, izjavila je ona za N1.

Jovanović je uverena i da neće biti promenjeni ni izborni uslovi.

„Izuzev kozmetičkih promena, da recimo Vučić ne bude prvo lice kampanje, a s druge strane, opozicija mora da ide na te izbore. Bojkot je, kao što smo ranije razgovarali, mnogo ozbiljna politička operacija, da bi bio uspešan, morate da imate apsolutno veliku ‘vojsku’ ljudi koji će vas podržati, koji će vas upozoravati, ometati izborni proces. A druga opcija je da idete u trku vezanih ruku i nogu, jer ovde ničega ne može biti ako se građani ne animiraju“, rekla je Jovanović.

Na pitanje šta bi bio pametan odgovor, ona kaže:

„Beograd je kost u grlu vlasti i iz izbornog ciklusa u izborni ciklus oni koji su protiv dobijaju više glasova nego oni koji su za. Važno je da, kada je Beograd u pitanju da se ne nasedne na te priče o nacionalnim izborima, krizi na Kosovo, kako kaze Šapić, jer apsolutno nema veze status Kosova s tim da li je kod mene u Zemunu kanalizacija loša“, navodi ona.

Prema njenim rečima, opozicija „mora da se razleti po svakoj čuki“.

„Da pita birače šta im treba, ne da im obećava kao Vučić kanalizaciju Krnjači, ili da budu oročena obećanja. Ili vrtići, govorimo o natalitetu, a Beograd stari, pa gde nam je i služba za palijativnu negu, gde su gerontodomaćice, ta životna pitanja. Jedino što opozicija ima je vera u građane i zaista mora tim građanima da se obraća direktno. Opet je vreme kao 90-tih, od vrata do vrata, direktni razgovori. To je najbitnije, druge nema“, uverena je.

A beogradski izbori jesu i referendumski, dodaje.

„Jer ako vlast konačno izgubi Beograd, slede nam izbori u Nišu, Novom Sadu, domino efektat će se desiti. Obrnuta situacija je opasna, ja mislim da je većina građana na rubu strpljenja i to može biti vrlo opasno, posebno što sad zaista znamo kakvim se sve trikovima služe da bi doveli izbore i sam proces izbora u pitanju“, zaključila je Jovanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari