Jeremić: Kukavički potez Vučića, sudija ga ipak pozvala da da iskaz pred sudom 1Foto: FoNet

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao „kukavički“, kada je preko svog advokata zatražio da ne bude saslušan pred sudom u sporu koji se protiv njega vodi po Jeremićevoj tužbi.

Jeremić je u saopštenju istakao da je „prijatno iznađen“ što je sudija ipak odlučila da Vučića pozove da da iskaz pred sudom.

„Nakon silnih izjava da jedva čeka da se suretne sa mnom u sudnici, zvanično je zatražio da ne bude pozvan. Videćemo da li poštuje sud Republike Srbije“, rekao je Jeremić.

Govoreći o višegodišnjem odlaganju sudjenja i vremenski okvir u kom bi sudjenje trebalo da bude okončano, Jeremić je rekao da ga ne bi čudilo ništa, pa tako ni da „Vučić naprasno dobije stomačni virus ili nešto slično, pa da se 4. novembra ne pojavi u sudnici“, kada je zakazano sledeće ročište.

„Čak i da se sudjenje završi u roku od predvidjenih 18 meseci, proteći će skoro punih pet godina od kako je on izrekao da sam ‘šef medjunarodne bande lopova’ do momenta u kom će, nadamo se, biti okončan prvostepeni postupak“, izjavio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari