Jeremić u pismu Selakoviću: Poslata poruka da je Kosovo od sekundarne važnosti za našu zemlju

Ostavite komentar


  1. Priznanje Izraela je rezultat sporazuma koji je Vučić sklopio sa Hotijem i Trampom,još je dogovoreno da će Srbija prebaciti svoju ambasadu u Jerusalim(već su dve kancelarije i otvorene).Tako da ne vidim razloga za „note“ niti hajku protiv države Izrael i narušavanje dugogodišnjih dobrih odnosa.Ako ima hajke onda je treba usmeriti ka Vučiću.

  2. Ti si Jeremeiću odavno pokazao koliko je tebi „važno“ Kosovo i Metohija. Najvažnije su ti bile pare i privilegije dok si se baškario po svetskim metropolama.

    1. to je tacno. Ali je mnogo gora istina iz pisma. Da drzava Srbija podstice Izrael i druge drzave na priznanje nezavisnosti Kosova

      1. Da li vi stvarno u to verujete? Vucic je jos u Vasingtonu rekao da je Srbija potpisala nesto sasvim drugo , da ce svoju kancelariju prebaciti u Jerusalim. Srbija time nije potpisala da neko treci prizna nasu pokrajinu za drzavu . To je zlonamerna teza.

        1. Srbija je u Vasingtonu napismeno odobrila i podrzala Izrael da prizna Kosovo i otvori ambasadu u Pristini. Sto ce uskoro i sama Srbija, da „prizna realnost“

        2. @Milica: Srbija nje potpisala da Izrael prizna Kosovo? Da li ste pročitali kompletnu Vašingtonsku proceduru? Zašto su data dva odvojena papira-akta za Srbiju i Kosovo sa istim tačkama:15, + 16-ta različita tačka: Za Kosovo da uspostavi medjusobno priznavanje sa Izraelom i diplomatse odnose (Kosovo potpisalo papir). A za Srbiju 16-ta tačka da premesti diplomatsko predstavništvo i Jerusalim (Srbija, Vučić potpisao papir. A ne zna šta je 16-ta tačka na papiru za Kosovo?! Postavlja se pitanje zašto Vučić nije tražio da potpiše „zajednički“ papir-sporazum – da vidi šta potpisuje? A ne da potpisuje poseban papir gde je očigledno da se radi nametnutom triku!

  3. Sta srbiju interesuje evropa i clanstvo U evropa bolje je kad smo neutralni svi saraduju sa nama judi evropa propada jeli hocete da i mi sanjima engleska izisla zato sto nema profita a mi trcimo ko na rudu ostani srbijo neutralna makar kad nam malo krenulo zivim u Ton evropi i znam kako je nezivim ovde sto hocu nego sto moram bolest ne bira srce u srbiji a telo u propast evropa

    1. Mi ne možemo da propadne o, već smo propali. A tebe molim da se vratiš iz propale Evrope u zlatno doba Srbije.

  4. Kako sad te zanima Kosovo, a kad si ti odlucivao nisi se ponasao otadzbinski, lako je drugome pametovati.

  5. Ostar ton protiv Izraela ne bi promenio bas nista osim sto bi pokvario odnose. Srbija je preuzela priznanje Palestine iz 1988, sto Izrael ne voli. Ali gle sad! Palestina poziva arapske zemlje da povuku priznanje Kosova. Tako da Jeremic razmislja malo naivno.

    1. Kosovo je „fosilni ostatak“ stare srpske države.
      „Srce Srbije“ su vredni, mladi ambiciozni ljudi. Od primarnog značaja je da to srce bude zdravo, sa puno ljudi, a ne da oni sve više odlaze „trbuhom za kruhom“ tamo gde će lepše živeti.

  6. Da se prisetimo perioda mandata Vuka Jeremica, cisto da narod zna s kim ima posla. Do kraja mandata Vuka Jeremica, nezavisnost Kosova priznala je 91 država, jel to jezik diplomatije kojim Srbija zeli da govori? Naravno da ne. Jeremic je najmanje kompetentan da upućuje bilo kakvu kritiku, jer je svoje (ne)sposobnosti i (ne)znanje pokazao.

  7. Na nasu zalost,ministarstvo spoljnih poslova ne brani interese Srbije i njene juzne pokrajine Kosovo i Metohije.Vec brani svog Presednika svoje stranke koji je sedeo kao dete prvace na onoj hoklici u Beloj Kuci.Koji nije znao sta potpisuje i pre vremena obecao svetskim hostaplerima da ce preseliti ambasadu u Jeruzalem.Sada kad bi povukli ambasadora iz Izraela mi bi uvredili naseg Nejakog Urosa.Znaci,sva politika zemlje spoljna i unutrasnja je u kontekstu zastite imena i dela Aleksandra Vucica.Pogotovu sada kad nam je nabavio i “poklonio“ vakcine za spricanje……!

  8. Koja je poruka o značaju Kosmeta za Srbiju poslata kada je postavljano ono famozno pitanje u Međunarodnom sudu pravde…!?

  9. На жалост протест против Израела више нашкодио него допринео, уместо да српски политичари батале политиканство и препусте питање и преговоре Косова и Метохије , Српској православној цркви.
    Богу слава а краљу држава!

  10. Jel to Jeremic vodi drzavnu politiku? Sta bi sa onolikim zemljama koje KiM priznase u njegovo vreme?

    1. Prepustio je prošlost zaboravu. Sada samo veruje u svoju svetlu budućnost u politici!

  11. Kosovo jeste od drugorazrednog značaja. Značaj je istorijski i ograničeno politički. Trenutno, Kosovo služi samo za obračun opozicije i vlasti i ništa više. Da, i za pranje para, takođe.
    Prioritet je Srbija u sadašnjim granicama. U velikoj zabludi i neznanju su oni koji misle da će Kosovo opet biti u sastavu Srbije.

    1. Ako je tako.Sta nas sprecava da pregovaramo sa Albanijom.Da podignemo albansku delegaciju na visi nivo.Na nivo Presednika Republike.Osim toga mi nemamo sta da delimo sa Pristinom vec sa Tiranom .Ne samo zato sto su izvrsili agresiju na Srbiju(Kosare,Zuta Kuca…) i sami pogazili granicu prema Srbiji iz 1912.godine vec i zato sto Srbija ima veliku dijasporu u Albaniji(Drac,Skadar)kao i sto Albanija ima veliku dijasporu u Srbiji.Zadovoljice se nemacki “princip“ da ne bude etnickog ciscenja vec ce biti razmena teritorija sa sve stanovnistvom.To je jedini put da budemo dobre komsije.Albanija nesme zaboraviti da svi zemni putevi ka Evropi vode preko Srbije.Srpsko ime-“Kosovo“ ce ostati u Srbiji.Ostace nam i kosovski Zavet.Albanija ce geografski biti bliza Evropi a mi blizi Sredozemnom moru.I vuk sit i ovce na broju.

  12. Tumacenje stvari onako kako to najvise odgovara politickom neistomisljeniku nece se kupiti politicki poeni,ministar Selakovic je insistirao i naglasio da nasa zemlja zastupa resenje dijalogom i mirnim putem narocito po pitanju Kosova i Metohije

  13. Koliko je ono drzava priznalo Kosovo za vreme tvog ministrovanja,jel ono bese 100 plus?

  14. Lako je drugima pametovati,iz pozadine je lako upravljati sto do sada nesto nisi uradio i preduzeo po tom pitanju.

  15. Jeremić najbolje zna kako se „bori“ za Kosovo i Metohiju. Iz fotelje! To mu je jedini cilj!

  16. Nije odbrana drzavnih i nacionalnih interesa Srbije, protivljenje nezavisnosti Kosova,nego obrnuto , protivno je srpskih nacionalnim i drzavnim interesima.
    Dokaz da ni danas,kao ni devedesetih, nismo sposobni da razumemo medjunarodne odnose i trenutak u kome se Srbija nalazi.Protivljenje kosovskoj nezavisnosti je direktna odbrana politike zlocina Milosevicevog rezima,koja je i dovela do bombardovanja i nezavisnosti Kosova.
    Razumljivo je sto Vucic i „ratna elita“ brane Kosovo u Srbiji,jer su oni i najodgovorniji za to sto Kosovo nije vise u Srbiji,ali zasto vi gospodine
    Jeremicu?Pa nastavak tvrdoglavog insistiranja da je nase ono sto vise nije,pretvarate Srbiju u Palestinu.

  17. Jeremić je donekle u pravu.Jeste se Selaković tek našao u toj poziciji ali sve oči su uprte u njega i njemu nije dozvoljeno da greči.Smatra se ako si postavljen na takvo mesto odna se računa da znaš svoj posao da radiš.A i neznam što im stalno menjaju mesta.Nek obavljaju dužnost u kojoj su najbolji i tu greške neće biti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.