Jerkov: Plaši ćutanje 1Aleksandra Jerkov Foto: Medija centar (arhiva)

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov, rekla je portalu klix.ba da je ne plaše pretnje radikala jer ima podršku javnosti, ali da je više zabrinjava činjenica da Šešelj preti ponavljanjem ratnih zločina, a država ne reaguje na to.

Pošto je rekla da Vojislav Šešelj, kao osuđeni ratni zločinac prema zakonu ne može biti poslanik, u Skupštini Srbije su je napali radikali i zamalo je fizički napali, podseća portal.

Jerkov je istakla da je Šešelj trebalo da završi u zatvoru onog trenutka kada je rekao da jedva čeka da ponovi svoje ratne zločine te da je svaki dan koji on provede u Narodnoj Skupštini potvrda da ga Aleksandar Vučić podržava.

„Izgovor da zbog poslaničkog imuniteta ne može biti procesuiran je čista izmišljotina, jer jedini pravi razlog zbog čega on ima imunitet je taj što ga Vučićeva stranka protivzakonito drži u parlamentu iako mu mandat treba oduzeti“, rekla je ona.

Jerkov je ocenila da je „nemušta Vučićeva osuda paljenja hrvatske zastave, u kojoj je više ukazivao na to šta se njemu desilo kada je bio u Hrvatskoj, nego na ovo što se desilo u Skupštini Srbije, apsolutno licemerna“.

Takođe smatra „da Vučiću odgovara Šešeljevo ponašanje, jer on naspram njega ispada dobar politički vođa i šalje se poruka da će Šešelj biti alternativa“.

„To bi se moglo opisati rečenicom ‘Ne valjam ja, evo šta ćete dobiti ako ja odem’ i to je apsolutno nešto što ide u korist Aleksandru Vučiću i ne samo to, već će on zaista ponovo dobiti šansu da se pokaže kao nekakav veliki spasitelj, mirotvorac i po ne znam ni ja koji put faktor stabilnosti u regionu, iako je sam generator nestabilnosti, jer, ponavljam, sve što Vojislav Šešelj radi je isključivo zbog toga što mu je to dozvoljeno“, istakla je Jerkov.

Srbiju s ovakvim vođstvom ne čeka svetla budućnost, a većina poslanika Skupštine podržavala je politiku Vojislava Šešelja 90. godina. Jedina je razlika, kako je rekla Jerkov, je u tome što to sada rade potajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari