Jerković: Politika Miloša Jovanovića postala je zbunjujuća 1

Poslanik koalicije NADA u Skupštini Srbije Aleksandar Jerković izjavo je danas da je rasformiran poslanički klub te koalicije i da je formiran novi u kome neće biti pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“.

Jerković, član pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“ koji je bio deo koalicije NADA, nasledio je mandat od osnivača i predsednika tog pokreta Božidara Delića koji je preminuo u avgustu ove godine.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je prilikom dolaska na jučerašnju sednicu parlamenta saznao da taj pokret nije više deo poslaničkog kluba.

„Politika gospodina Miloša Jovanovića, predsednika Demokratske stranke Srbije, u poslednje vreme postaje izuzetno zbunjujuća, nedefinisana. Od kada je ušao u skupštinu, sve snažnije hvali, a sve tiše kritikuje režim Aleksandra Vučića“, naveo je Jerković.

Naveo je da je pre nekoliko dana dobio „preteću poruku od Jovanovićevog najbližeg saradnika“ i ocenio da predsednik Nove DSS „duguje objašnjenje građanima koji su glasali za koaliciju NADA zbog generala Delića i obezbedili prelazak cenzusa“.

Koaliciju Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) formirali su Demokratska stranka Srbije (DSS), koja je u medjuvremenu promenila ime u Nova DSS, Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića i više od 20 udruženja i pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari