Jevtić: Rešavati probleme sa Albancima 1Foto: Wikipedia

Zamenik premijera Kosova i ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić izjavio je danas za RTS da će mu prioritet u radu biti povratak raseljenih, kao i da se neće ponašati ucenjivački, već će se problemi rešavati zajedno sa komšijima Albancima.

Jevtić je rekao da da je prioritet dat temama koje su važne za srpski narod, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, kao i pitanja koja se odnose na proces povratka i rešavanje pitanja uzurpirane imovine.

„Želim da istaknem važnu činjenicu da ova vlada Kosova zavisi od glasova Srpske liste. I naša politička pozicija biće drugačija, samim tim ćemo imati drugačiji mehanizam u donošenju odluka koje su važne, koje treba da to što nije valjalo u priošlosti promene sada u budućnosti i da uspemo da donošenjem odluka, akata i zakona pomognemo da se ti probelim rešavaju na drugačiji način“, istakao je Jevtić.

Jevtić je rekao da mu je želja da se vrate svi koji su raseljeni, a proces povratka zavisi i od same želje onih koji su se raselili da se vrate na Kosovo i Metohiju.

„Moramo da napravimo jasnu strategiju i plan sa ovom kosovskom vladom da ih vratimo u što kraćem roku, a za to je potrebna i politička podrška nove vlade“, rekao je Jevtić.

Posle uvida u stanje, kakva je situacija u Ministarstvu poljoprivrede, Jevtić veruje da će ministar Nenad Rikalo biti u prilici da javnost obavesti o načinu rešavanja problema.

„Nećemo se ponašati ucenjivački već ćemo zajednički rešavati probleme sa komšijama Albancima, jer su oni ti sa kojima ovde živimo“, zaključio je Jevtić. 

Ramuš Haradinaj izabran je sinoć za predsednika vlade Kosova, a za njegov izbor su glasali i poslanici Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari