Joksimović: Bilo je elemenata da Srbija otvori poglavlja u junu

Ostavite komentar


  1. Jadranka je 2006 i 2007 godine bila urednik u casopisu „Velika Srbija“.. Znaci tabula rasa..

    1. Posle katastrofalnih rezultata na približavanju i otvaranju i zatvaranju poglavlja dotična nesposobna persona bi pod hitno morala biti smenjena sa te pozicije. Naravno, morao bi biti smenjen i njen šef, ali o toj temi 2022.!

    2. Ne košta je ništa, plata joj je velika, privilegije nemerljive, a odgovornosti nema.

  2. PITANJE JE gosp.JOKSIMOVIC,KOLIKO POGLAVLJA STE ZATVORILI.?
    Od TOGA ZAVISI KOLIKO BRZO NAPREDUJEMO NA EU PUTU..

  3. SLUSAM VUCICA,JUCE DJURICA,SADA VAS I IMAM SAMO JEDNO PITANJE.
    DA LI STVARNO MISLITE DA SMO BAS SVI IDIOTI, ILI BOTOVI SA IMPOZANTNIM IQ -em?

  4. Bilcik je bio diskretan, a ministarka, da bi odbranila svoje ministarstvo ukazala da ni jedno poglavlje nije otvoreno, iako je moglo biti, samo kao packa Srbiji zbog drugih, politickih razloga. Udarili na sujetu kad su rekli da se od odlaska Tanje Miscevic nista ne radi na pridruzivanju.

  5. Ma pored nedostatka progresa u kljičnim oblastima kao nezavisnost pravosudja, borba protiv korupcije, sloboda medija itd. mi sada imamo i dodatan ključni problem u nedostatku demokratije. U EU je nezamisliva situacija da ne postoji opozicija u parlamentu. A bez političkog pluralizma nema demokratije. A EU je savez demokratskih zemalja. Prema tome, čak i ako komisija konstatuje izvestan napredak u nekim oblastima, zemlje članice ne mogu to progutati ako se zna da je ovde opozozicija u praksi zabranjena.

  6. Tugo napredna, pa niste u stanju ni da otvorite poglavlja a gde je zatvaranje istih. Pa Vladu nemate vise od pola godine, stidite se….. Napreduje siromastvo, nezaposlenost, odlasci na rad preko granice i planovi „njihove dece“.

  7. dobro Jadranka to vam je posao pa i pričate tako afirmativno. EU nije bez slabosti ali da nema napretka u pravu i demokratiji vidi se i iz podruma.. iz tunela.. a vi nikako to da „vidite“.

  8. katastrofalni neuspesi svake godine sve gori. Ministarka bi morala posteno da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije, zbog sloma resora koji je vodila

  9. Ja mislim da je Jadranka Joksimović iz svega ovoga što je napisano, a sa čime se slažem trebalo da podnese onom ko je imenovao za tu funkciju neopozivu ostavku, a ne daje intervju radiju Slobodna Evropa.Vidi se da radi na gore navedenom radnom mestu ministarke samo radi lične koristi.

  10. NJima je uvek neko drugi kriv iuvek se pozivaju na neke druge, koji nisu ispunjavali uslove, a nagrađeni su članstvom u EU.
    To je kao što se pravdaju deca u osnovnoj školi, da ih ne voli učiteljica, jednostavno detinjasto.
    Kakvo napredovanje u nezavisnosti pravosuđa, kada predsednik države svakodnevno komentariše presude, kada uzbunjivač Obradović godinu dana čeka optužnicu, a predstavnici izvršne vlasti ga proglasili krivcem, jer je otkrio nedozvoljenu trgovinu oružjem, o slobodi medija u Srbiji govoriti u Srbiji, gde država finansira tabloide i kupuje nezavisne televizije, da bi postale partijske.

  11. Aleksandra, Vama je poznata tragedija koja se dogodila u Centru za socijalni rad rakovica, kao sto Vam je takodjer poznato koliko je detetov otac trazio pomoc da bi njegovo dete imalo pravo da ima kontakte sa ocem,bakom i dedom tj. porodicom bioloskog porekla, ali na put pravima deteta stao je citav copor visoko obrazovani kriminalaca na celu sa nacelnikom Draganom Vulevicem i advokatom Vojkanom Simicem koji u sprezi sa sudijama i tuziocima sva prava deteta dovodi detetovog oca u takvo psihicko stanje da pocini tesko delo protiov svog najvoljenijeg bica, da ne padne u ruke zlikovca nacelnika Dragana Vulevica i advokata Vojkana Simica koji u pravosudju vrata otvara nogama.
    Krivicnu prijavu sam podneo protiv njih oko 40 jos pre vise od godinu dana, a prava istraga jos nije pocela, pa kako onda pricate o nekom otvaranju poglavlja 23 i 24.
    Aleksandra, da bi se otvorila poglavlja 23 i 24 idite u Vise tuzilastvo i pitajte ih kada ce da odgovaraju zlikovci koji su izazvali tragediju svojim kriminalnim postupanje protiv prava deteta mog unuka Mihaila.
    Postupak trajao 4,5 godine i 16 odrzanih rocista, a po zakonu kada je dete u pitanju parnica se obavlja u navise 2 rocista i predmet se mora resavati po
    H I T N O M postupku, a ne da traje 4,5 godine

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.