Joksimović: Očekivali smo tri poglavlja

Ostavite komentar


  1. Na osnovu cega ste vi ocekivali ta tri poglavlja,da nije mozda na osnovu neusvojenih zakona o korupciji itd itd.Sto ne kazete narodu zasto nije otvoreno to poglavlje i sta sve nismo ispunili umesto sto pricate kako nas Evropa uslovljava.

  2. I mi smo očekivali da će Srbija otvoriti tri poglavlja, ali je očigledno da nećemo otvoriti poglavlje 33. – »Finansijski i budžetski zakoni«. A poglavlje 33. neće biti otvoreno, jer su na njegovo otvaranje, primedbe dale pet (5) članica EU, a među njima Nemačka i Francuska. Za očekivati je, da će g-đa Joksimović koja zastupa Srbiju u pregovorima sa EU, obavestiti javnost u Srbiji, koje su to konkretene primedbe bile date od strane tih pet država EU. Imajući u vidu da se poglavlje 33. odnosi na finansijske i budžetske zakone, kao i da je ime Srbije pre kratkog vremena u kuloarima EU bilo pominjano kada se govorilo o nekoj listi zemalja zvanih »poreski rajevi«, nije teško zaključiti, zašto nam za poglavlje 33. nije dato »zeleno svetlo«. Mislim, da neću da pogrešim ako kažem, da su niske stope poreza na dobit pravnih lica i poreza na ukupan dohodak građana bile među tim razlozima. Za porez na ukupan dohodak građana sledi i primer. Mediji su objavili, da je jedan domaći funkcioner u 2016. godini imao ukupan dohodak od 28,8 miliona dinara, odnosno oko 240.000€, pa nije teško izračunati da je on platio oko 32.000€. Da je toliki dohodak, 240.000€ zaradio u nekoj državi EU, recimo u Sloveniji, platio bi oko 105.000€ poreza. Zato nije ni čudo, da je u pravnim licima u vlasništvu stranog kapitala koji je većinom došao iz EU, mnogo više »de iure« zaposlenih stranaca, nego što ih »de facto« radi u tim pravnim licima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.