Joksimović: Srbija otvara dva nova poglavlja

Ostavite komentar


  1. Nadam se da će i odnosi sada biti malo normalniji kada zaseda Austrija.

  2. Srbija je poljoprivredna Zemlja pa je nejasno zašto se ne otvara poglavlje 11 i 12 koji definišu poljoprivrednu proizvodnju.
    Srbija je 1986.god imala najveći nacionalni dohodak na prostorima tadašnje Yugoslavije,veći i od većine Evropskih zemalja pa i od Nemačke upravo u poljoprivrednoj proizvodnji.
    Raspadom prostora zajedničke države izgubili smo YUS standarde nastalih iz standarda EU.
    Sloveniji koja je prva 1993 god u Kopenhagenu,potpisala Sporazum sa Ministrima EU o uvođenju novih-starih standarda EU,trebalo je 19 god,Hrvatskoj od 1997 do 2014.,17 god,dok Srbija koja je takođe potpisivala više puta Sporazum o implementaciji standarda sa EU,2004 god u Budimpešti na 10 god,2006 god u Solunu na 6 god,još nema izgrađene institucije za implementaciju standarda EU.
    Srbija mora da proizvodi robu na nivou kvaliteta EU ili bolju da bi svoje proizvode mogla da plasira na međunarodnom tržištu.
    Srbija danas ne može svoje proizvode da plasira ni u domaćim-stranim trgovinskim lancima jer nemaju standarde EU iz kojih trgovinski lanci dolaze !
    Većina Pravilnika Srbije je prilagođena EU standardima ali nama ko da ih sprovede jer ljudi koji su u institucijama Srbije nisu iz struke !
    Poglavlje 11 jasno definiše da poljoprivredna proizvodnja mora biti u korist proizvođača koji mora da zna zašta radi,dok poglavlje 12 jasno definiše certifikovanu poljoprivrednu proizvodnju,poznatog porekla !
    Srbija je izvozila voće i povrće u Evropu,Englesku,meso i mesne prerađevine u Italiju,Grčku,Ameriku !?

  3. Dva po dva pa ćemo doći do kraja. Dobro je da se otvaraju poglavlja i da Srbija napreduje ka ulasku u EU

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.