Josipović: Boris Tadić je bio evropejac i nada za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Bio je i SDP Hr pa je sad desniji od HDZ bar njegovi najvisi zvanicnici od Milanovica pa na dalje.

  2. BORIS TADIC, JEDINI MOZE SRBIJU DA ODVEDE DA POSTANE CLAN EVROPSKE UNIJE, I DA SMIRI TENZIJE U REGIJONU.

  3. Mozda bi tadic mogao da izadje na crtu. Ipak je bolje da predsednik bude politicar neko vanstranacka licnost. Nije visoka politika za vanstranacke licnosti. Moze i marinika i sinisa kovacevic. Ali tim koji izlazi na teren ne sme da se objavi do zadnjeg momenta. Samo redjajte probne balone. Sto vise.

  4. Da, Tadic je bio idealan za hrvatske nacose, izvinjavao se, preuzimao odgovornost, davao legimitet hrvatskoj nacionalisticko-sovinistickoj politici i zlocinima koje su Hrvati pocinili. Medjutim, nismo videli ni culi neke slicne signale sa druge strane, naprotiv odgovor je bio u stilu „eto i Srbi su najzad ukapirali da su oni jedini zlocinci i da je nasa politika bila ispravna a ko je neki Srbin i ubijen to je bilo slucajno ili su to bili neki „ludaci“. Iako hrvatski nacosi ali i albanski, bosnjacki misle da je to put u „pomirenje“ tj. da Srbija preuzme potpunu odgovornost a da oni izigravaju nevinasca i moralne gromade, to nije tako i takav pristup ce dovesti samo do novog rata.

  5. Skupili se Hrvati i Crnogorci da nam pricaju da mi ne valjamo…. Ajde malo Balse, Tadici i ostali idite u svoje maticne drzave i tamo resite probleme i sirite ljubav i pravdu…Mi cemo se vec nekako snaci….

  6. Jeste, vama se stalno izvinjavao, a Srbija ga nije ni zanimala, zato vam je i bio dobar.

  7. Ko god je slab za Srbiju, dobar je za region i Evropu. Srbija sa nogom od 45 ima cipele 42
    a osti u regiji sa nogama od 36-40, nose cipele 43.

  8. Srbe, I. Hrvati. Zavadjaju. Da. Isteraju. BOGA. ! I. HRISTANSTVO
    kao. I. Iz. Cjeloga. Svjeta. Svaku. Religiju. Oluja. Je. Politika
    Da. Nasele. Migrante. Hrvati. Ce. Biti. U. Manjini. U. Hrvatskoj
    Mladi. Sele. Vani.

  9. Tadic je imao dobre namere i ne treba mu zamerati sto je pokusao sa pomirenjem, medjutim nije bio svestan koga i kakve ima sa druge, hrvatske, strane.

  10. Sve mogu da razumem, i Balšu (metaforu propasti Demokratske stranke) i Josipovića, ali da Ranko Krivokapić iz Crne Gore priča o nacionalistima i Jugoslovenstvu, pa to je da se čovek prekrsti i levom i desnom. Govorimo o čoveku koji je bio desna ruka političkog pokrovitelja škaljarskog i kavačkog klana. Bio je podrška čoveku koji je rušio Dubrovnik. Lepo je bilo u Jugoslaviji, kada je, nakon zemljotresa Srbija izdvajala novac za Skoplje, a potom i čitavu deceniju za Crnu Goru 70tih. Novac je tekao u jednom smeru. Ko je Srbiji davao pare? Morala je sama da zaradi, a ne da bude izdržavana od drugih.

  11. Pa sto ovi ne prosipaju svoju drvenu politiku u svojim zemljama nego dosli u fašističku Srbiju koju bi hteli da urede po svojim merilima.Dobar im je Tadić koji Srbiju dovede do stečaja.

  12. Josipovic je potpuno u pravu,pravi Evropejac je bio Tadic, jer je voleo Hrvatsku a za Srbiju nije znao da postoji.

  13. Ne znam da li je g. Josipović naivan ili se tako pravi, no istina je da je upravo ta Evropa “ išutirala“ i njega i Tadića, i umesto njih dovela Karamarka i Vučića.

  14. „Evropejac“ šta to znači? Bolji, civilizovanji, razumniji? Nije li ova izjava kultur-rasistička? Šta su milijarde ljudi na Planeti koji nisu „Evropejci“ – divljaci?

  15. Slažem se sa g.Josipovićem. Boris je bio nada za Srbiju i mogao bi ponovo, naravno zajedno sa drugim ispravnim i hrabrim novim mladim ljudima. Neuporediva je bila Srbija pre 2012.. Srbiji će krenuti tek onda stvarno na bolje, kada ne bude satirala kritikom ono najbolje što ima, dok istovremeno toleriše najgore. Nema svetaca, ali ima poštenih i pametnih. Šta reći o Srbiji kada je dozvolila da više nema jednog Zorana Đinđića ili Olivera Ivanovića. Hoćemo li se opametiti i prestati da izigravamo žrtve?

  16. Najveca i neoprostiva greska – dok je vodio Srbiju- je sto je nastavio da vlada autoritarno , sasvim slicno Milosevicu i danas Vucicu, a mogao je da uvede Srbiju u pravu demokratiju, vec je svojim cinjenjem doprineo da na vlast dodju jos gori i od Milosevica.

  17. Ima li nade za Hrvatsku? Hoce li se na politickoj sceni pojaviti neki evropejac, neki hrvatski „Tadic“?

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.