Jovana Gligorijević: Adresa predsednika je javno dostupan podatak, Vučić je dužan da je saopšti 1Foto: Medija centar

Sve u vezi sa optužbama na račun Danasa je potpuno sumanuto. Ministar policije koji preti jednom mediju na memorandumu ministarstva, izražava nezadovoljstvo zakonima, premijerka koja tvita, građanin Nebojša Krstić koji proziva bivšeg poverenika za zaštitu podataka o ličnosti…, kaže za Danas novinarka Jovana Gligorijević, komentarišući napade na naš list od strane najviših državnih zvaničnika i njihovih saradnika.

Povod za napade je to što je list Danas pisao o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za potrebe uručenja sudskog poziva lekara Radeta Panića.

Panić je, naime, objavio na Tviteru da je u postupku po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića, advokat od pošte dobio informaciju da je predsednik preseljen.

U tekstu Danasa se ne otrkiva adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil.

Ta adresa u Belvilu se nigde ne pominje, već se dalje piše o tome, da se, prema nezvaničnim navodima, iz njegovog kabineta Vučić nije preselio u vilu „Bokeljku“, te dodaje da će ukoliko dođe do promene, javnosti biti obaveštena.

Jovana Gligorijević: Adresa predsednika je javno dostupan podatak, Vučić je dužan da je saopšti 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Posle napada premijerke Ane Brnabić i stručnjaka za marketing Nebojše Krstića, usledilo je saopštenje ministra policije u kojem, između ostalog, piše: „Mržnja koju tabloid Danas širi prema Aleksandru Vučiću je razlog njegovog postojanja, ali ugroziti bezbednost njegove porodice je bedno, čak i kada dolazi od tabloida Danas. Predsednik Aleksandar Vučić odbija da ozbiljno shvati mržnju sa kojom živi, ali nadležni organi bi morali, policija hoće“.

– Pobogu, cela Amerika zna gde im živi predsednik, Britanija zna gde im je premijer, o kraljici da ne pričamo… Uostalom, ako dobro pamtim, i u Srbiji je ovo prvi put da ne znamo gde nam živi predsednik. To je apsolutno javno dostupan podatak, štaviše, podatak koji on duguje javnosti – ističe Jovana Gligorijević.

Kako dodaje, „ovo nije ni zahvalno komentarisati jer mi nije jasno ni šta hoće ovi ljudi“.

Na šta misle kad kažu „porodica“

Ne mogu, međutim, da ne primetim kako se neke stvari ponavljaju: u oktobru 2020. uoči formiranja nove vlade, isto smo imali “napade na predsednika i njegovu porodicu”, isto su zbog toga napadani nezavisni mediji. Sada imamo isto to i ja samo mogu da se zapitam na šta oni misle kad kažu “porodica”. Da li na najbliže srodnike ili na “porodicu” iz izvesnog filmskog žanra u kom su gotovo svi likovi Italijani – zaključuje Danasova sagovonica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari