Jovanović Ćuta: Gazela jedina institucija koja radi, ministarka Đedović pauk za mrežu Rio Tinta 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović izjavio je danas agenciji FoNet da je beogradski most Gazela jedina institucija koja funkcioniše i dodao da će oni otići tamo.

„Pošto Skupština Srbije ne dozvoljava da se u toj instituciji čuje glas naroda i njegovo mišljenje u vezi s projektom Jadar, koji je osmislila kompanija Rio Tinto, onda smo prinuđeni da zajedno sa građanima odemo na Gazelu“, rekao je Jovanović.

On je ocenio da je nova ministarka energetike Dubravka Đedović kao „pauk“.

„Mislili smo da na mesto ministra energetike ne može da dođe neko ko će biti gori od Zorane Mihajlović, ali smo se prevarili, došla je Dubravka Đedović.

„Đedović je kao pauk koji plete mrežu u koju će kompanija Rio Tinto za svoje ortake na vlasti ostaviti deo plena“, rekao je Jovanović.

Jovanović Ćuta: Gazela jedina institucija koja radi, ministarka Đedović pauk za mrežu Rio Tinta 2
Dubravka Đedović; Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

On je zaključio da će ta kompanija razoriti Srbiju.

„Rio Tinto će uništiti svo plodno zemljište koje pripada svima nama i zahvaljujući kome se hranimo. Upozoravam da je ta kompanija zarad svog profita spremna da uništi naše živote, oni će sasuti tone sumporne kiseline i mi ćemo nestati“ , stakao je Jovanović.

Organizacija SEOS najavila je juče da će do kraja novembra ponovo blokirati puteve i evenetualno preduzeti radikalnije mere, zbog obavljanja aktivnosti rudarske kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.