Jovanović: DSS je spremna za udruživanje sa opozicijom 1Foto: Arhiva

Postoje kontakti Demokratske stranke Srbije (DSS) sa opozicijom i stranka je spremna za udruživanje, naravno uz očuvanje politike DSS, a to je neprihvatanje pravno-obavezujućeg sporazuma koji bi Kosovu dao mesto u UN, izjavio je danas lider DSS-a Miloš Jovanović.

Gostujući na televiziji N1, Jovanović je rekao da ostaje da se vidi šta se želi od Saveza za Srbiju.

„Da li je to akcioni savez, da se izborimo za medijske uslove, ili je to nešto dublje, politIčki, onda da vidimo šta su to crvene linije. Ako se radi o akcionom savezu – borbi za medijske uslove i da se obezbedi ravnopravna trka, mi smo otvoreni za svaki savez. Ako je to nešto politički mi imamo platformu, ne možemo da idemo ka pravno-obavezujućem sporazumu s Kosovom i stolici u UN za Kosovo“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da mora da se zna da nema evrointegracija ako se kaže da nema stolice u UN, jer to potire jedno drugo.

„Mi se zalažemo za zamrznuti konflikt, to je situacija kada nema političkog rešenja, a nema ni rata. To ne znači ne raditi ništa, već ne raditi ništa što će ugroziti suverena prava Srbije, i osnažiti Srbe na Kosovu“, istakao je Jovanović, a preneo DSS.

On je naglasio i da ohrabruju poslednje izjave Dragana Đilasa i Nikole Jovanovića iz Narodne stranke po pitanju Kosova.

Jovanović je kazao da se DSS nije oglašavao povodom blokada zbog cena goriva, jer je, kaže, to građanski protest i dodaje da mu je drago što se građani bune.

Kako je rekao, DSS nije hteo da se oglašava i tako bude stranka koja će skupljati političke poene i istakao da kao građanin podržava protest zbog cene benzina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari