Jovanović (DSS): Važno da NADA ostvari najbolji mogući rezultat u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Bitno je da u Beogradu koalicija NADA ostvari najveći i najbolji mogući rezultat kako bi mogli da utičemo na političke procese u ovom gradu, jer ima mnogo toga dobrog, pametnog, promišljenog što hoćemo da realizujemo, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat ove koalicije za predsednika Srbije Miloš Jovanović.

„Beograd je bitan i zbog svih drugih izbora. Beograd je najveći rezervoar glasova za sve izbore, za beogradske po definiciji stvari, ali i za republičke i za predsedničke. Najveći rezervoar i za potpise koje ćemo morati da skupljamo vrlo brzo već od 17. februara“, rekao je Jovanović na predstavljanju programa kolicije NADA za predstojeće izbore za Grad Beograd.

On je rekao da je zbog Beograda i Srbije važno da koalicija NADA ostvari najveći i najbolji mogući rezultat „koji će učiniti da budu više nego relevantan faktor na političkoj sceni u 2022. godini i za mnoge godine koje će doći nakon toga“.

Podsetio je da je predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i prvi na listi koalicije NADA za Beograd Vojislav Mihailović bio gradonačelnik Beograda u vreme NATO agresije i da je „u tom teškom vremenu znao da se izbori sa svim izazovima i da vodi grad onako kako treba“.

„To je nešto što našoj listi i našoj koaliciji daje posebnu težinu, snagu i poseban kvalitet“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da koalicija NADA ima mlad, energičan tim i vrlo jasan, dobro promišljen program.

Vojislav Mihailović je rekao da „u Beogradu postoje urgentne stvari“ koje moraju da se reše bez odlaganja i ukazao na zagađenost vazduha.

On je rekao da su najveći zagađivači Beograda Termoelektrana Obrenovac i deponija u Vinči.

Mihailović je istakao da bi za Termoelektranu Obrenovac trebalo pod hitno da se kupe filteri najnovije generacije koji će smanjiti zagađenost.

On je rekao i da bi u Beogradu „morala da bude razbijena urbanistička mafija“.

Mihailović je ocenio da su centralne beogradske opštine prenaseljene nadziđivanjem i naveo da bi glavni grad trebalo da se širi u širinu.

Na predstavljanju programa koalicije NADA za predstojeće izbore za Grad Beograd rečeno je da je njihov cilj da Beograd prodiše urbanistički, da se njegov dalji razvoj odvija u širinu, a ne u visinu, da prodiše saobraćajno i ekološki kroz poboljšanje gradskog prevoza i smanjenje upotrebe automobila, i upravno kroz vraćanje nadležnosti gradskim opštinama i veće učešće građana u donošenju odluka.

U koaliciji NADA, između ostalog, smatraju da bi žuta traka trebalo da se otvori i za putnička vozila sa tri i više putnika, da bi trebalo da budu izgrađene nadzemne javne garaže sa zelenim zidovima, da se izgradi nedostajuća vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i da bi u Beogradu trebalo da se osnuje još pet gradskih opština, a to su Bežanijska kosa, Dunavski kej, Batajnica, Mirijevo i Avala, kao i da se izgradi Opera na Ušću.

Upitan da prokomentariše najavu dela POKS da će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog lažnog predstavljanja i narušavanja ugleda stranke, Mihailović je odgovorio da su Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu data sva dokumenta i materijalni dokazi o redovno održanoj Skupštini stranke, o većini, i izboru novog rukovodstva.

„Razumem da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti. Može svako da tuži svakoga. Krivična prijava možda ni neće biti predata, to je marketinški. Ako bude predata, neće proći ni policiju, oni će je baciti u koš“, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari