Jovanović (Narodna stranka): Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona 1foto FoNet Božana Pavlica

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović predložio je danas amandman na budžet za 2023. godinu po kojem bi umesto „Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem“ trebalo da bude izgrađen „Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem“.

„Sadašnjim predlogom budžeta predviđeno je da se izgradnja Nacionalnog stadiona većinski finansira iz kredita i zajmova, a amandmanom je predviđeno da se izgradnja Nacionalnog zatvora sa pratećim sadržajem finansira od imovine oduzete po zakonu o poreklu imovine“, naveo je Jovanović u obrazloženju amandmana a prenela Narodna stranka.

On je tokom skupštinske rasprave ocenio da je po stepenu kriminala i korupcije, pogotovo visoke političke korupcije, Srbija „u svetskom vrhu“.

„Decenijama se stvara bogata i povlašćena elita koja svoj kapital stvara zloupotrebama državnih fondova, izvlačenjem narodnih para iz budžeta, korupcijom“, naveo je Jovanović.

Dodao je da sistemska borba protiv kriminala i visoke političke kuropcije mora podrazumevati uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari