Jovanović: Nedopustiv prevoz opasnih materija kroz centar Beograda 1Nikola Jovanović Foto: Fonet /Aleksandar Levajković

Odbornička grupa Savez za Srbiju saopštila je danas da gradska vlast u Beogradu dovodi u opasnost živote desetina hiljada Beograđana, preusmeravajući od 1. februara železnički transport opasnih materija kroz sam centar prestonice.

„Najotrovnije materije su oduvek prevožene obilaznicom oko Kalemegdana, koja je, medjutim, ukinuta zbog projekta ‘Beograd na vodi'“, navodi se u saopštenju koje je potpisao zamenik šefa odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je naveo da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obmanjuje javnost kada kaže da su se najopasnije materije i ranije prevozile Vračarskim tunelom, jer to nije tačno.

„Vračarski tunel nije projektovan za prevoz opasnih materija i nijednoj vlasti u Beogradu nije padalo na pamet da to dozvoli, do dolaska Gorana Vesića“, dodao je Jovanović.

U saopštenju se navodi da niko ne može da garantuje da se akcidenti sa najtežim posledicama neće nikada desiti i da svaka normalna i odgovorna gradska vlast radi na smanjivanju, a ne na povećavanju rizika po svoje sugradjane.

„Odbornička grupa Savez za Srbiju pita Vesića na osnovu čega garantuje da se nesreće sa nesagledivim posledicama neće desiti? Šta on to zna više od svih prethodnih vlasti, pa je jedini dozvolio prevoz opasnih materija kroz centar grada? Da li je vršio neke dodatne radove na tunelu kojima mu je promenjena namena, ili bi trebalo da mu građani veruju na reč“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari