Jovanović: Odustali smo od KM tablica što nije dobro, jer Priština nije odustala od RKS tabli 1Foto: FoNet

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je danas da Zapad nije prijatelj Srbije i sa njima ne treba da bude pregovora u vezi sa Kosovom i Metohijom.

„Borba za Kosovo i Metohiju je borba za Srbiju i borba za opstanak srpskog naroda. Borba će biti mukotrpna, dugotrajna i niko nam neće ništa pokloniti“, rekao je Jovanović za RTS, saopštila je NADA.

Povodom jučerašnjeg dogovora o tablicama, lider Novog DSS je rekao da nije dobro što se KM tablice više neće izdavati, a da je jedino dobro što je izbegnuta neka vrsta sukoba i dalje eskalacije.

„Međutim, sve je samo odloženo, i Srbija je sada na raskrsnici. Mi smo odustali da u budućnosti izdajemo KM tablice, što mislim da nije dobro, pogotovo što secesionističke vlasti nisu odustale od RKS tablica“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, iz izjava zapadnih zvaničnika vidi se da oni sada očekuju da se razgovara o „tom nekom konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa, po onom francusko-nemačkom modelu“.

„Taj predlog je potpuno pogrešan jer počiva na ideji da je Kosovo nezavisna država“, dodao je on.

„Raskrsnica nas čeka. Plašim se da će Srbija nestati ako krene putem priznanja, u šta ne verujem da bi bilo ko mogao da krene, ili ulazimo u borbu za Kosovo i Metohiju“, istakao je Jovanović i dodao da je potrebno da vlast prekine sa politikom ustupaka i da se podvuče crvena linija prema kojoj secesionističko Kosovo ne sme da bude član ne samo UN, već bilo koje druge međunarodne organizacije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Јовановић (@milosnovidss)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.