tefan Jovanovicfoto FoNet Božana Pavlica

Generalni sekretar i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da član stranačke Statutarne komisije Miloš Pavlović obavlja „medijsku pripremu cepanja“ te stranke tvrdnjama da su odluke stranačkih organa donete protivno statutu i „davanjem roka do sutra“ predsedniku stranke Vuku Jeremiću da te odluke poništi.

„Pavlović, koji je preglasan u svom matičnom odboru Zvezdara, želi da onemogući svim članovima da se izjasne, pa bi hteo da predsednika stranke biraju lokalni komiteti“, naveo je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je naveo da je Pavlović „sebe proglasio za Statutarnu komisiju po principu komisija, to sam ja“ i da zato odluke koje je doneo nemaju nikakav pravni značaj, a da ostaju na snazi sve odluke koje su stranački organi doneli ranije u skladu sa Statutom u cilju pripreme Skupštine Narodne stranke, zakazane za 22. oktobar.

„To je vrlo neozbiljno ponašanje (Pavlovića) i predstavlja i pravni i politički avanturizam, jer sutra bi po tom principu možda proglasili ‘država, to sam ja'“, rekao je Jovanović.

„Ne bi trebalo da ometaju članove da se izjasne, jer koga podržava većina članova stranke najbolje će se videti na izbornim skupštinama lokalnih odbora koje su zakazane za jesen, na kojima će svi članovi imati prilike da demokratski i transparentno biraju delegate za veliku stranačku skupštinu 22. oktobra“, dodao je Jovanović.

Jovanović je izrazio nadu da će ipak prevladati razum i da potpredsednik stranke Miroslav Aleksić „neće dozvoliti da ga nateraju da pocepa Narodnu stranku“ i da će svi članovi imati pravo da biraju na jesen.

„Ne vidim zašto bi od tih izbora bežao neko ko je u narodu toliko popularan, osim ako ga ne pritiska neko sa strane iz nekih drugih razloga i motiva“, rekao je Jovanović.

Pavlović je portalu Nova.rs rekao da su Jeremić i Predsedništvo Narodne stranke od juna doneli nekoliko odluka kojima je prekršen stranački statut i da je kao član Statutarne komisije tražio povlačenje tih odluka, te da je „dat rok od tri dana da se te odluke ponište i taj rok ističe u petak“.

„Ukoliko to ne urade, onda ćemo se sastati i doneti konačnu odluku. Narodna stranka nije ničija privatna imovina, mi smo svi zajedno dali doprinos njenom razvoju. Neko finansiranjem, neko radom, neko znanjem, neko rizikom, a neko svim tim“, naveo je Pavlović.

Miroslav Aleksić najavio je da će se u nedelju, na Oplencu kod Topole, sastati sa članovima stranke koji ga podržavaju, kako bi odlučili šta će biti njihovi dalji koraci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari