Jovanović: Poslanici koalicije NADA neće glasati za izbor Vlade Srbije, ekspoze Ane Brnabić nema nikakvu političku viziju 1foto FoNet Milica Vučković

Šef Poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je večeras da poslanici te koalicije neće glasati za izbor Vlade Srbije jer ekspozeu mandatarke Ane Brnabić nedostaje suština, a to je da nema nikakve političke vizije.

Političke vizije nema, jer smo kao narod izgubili svaku nacionalnu ambiciju. Kao Srbi smo zaboravili slavnu prošlost, da smo veliki, stari evropski narod, rekao je Jovanović u raspravi o formiranju Vlade Srbije.

Pored pitanja Kosova i Metohije, kada se utemeljimo identitetski, onda možemo razgovarati o pitanju evropskih integracija, od kojih nema nšta, niti će biti, rekao je Jovanović.

Kada se utemeljimo identitetski, rekao je Jovanović, biće lako odgovoriti i na ova današnja geopolitička pitanja.

Sankcije Rusiji – ne, ne i ne. Srbija nije ni Istok, ni Zapad. Uvek je bila Istok Zapadu i Zapad Istoku i uvesti sankcije Rusiji bilo bi prvi put u našoj istoriji da se svrstamo na Zapad, što je protivno našim nacionalnim interesima, poručio je Jovanović.

Jovanović je ukazao da je Brnabić reforme u vladavini prava ilustrovala ustavnim izmenama u oblasti pravosuđa i pričom o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Belivukova grupa, pažljiv sam u tome, bila je barem delom vezana za državne strukture ili deo državnih struktura i jedna takva afera bi u bilo kojoj državi izazvala pad vlade, rekao je Jovanović govoreći o povezanosti državne sekretarke u MUP Srbije s tim kriminalnim klanom.

Neke stvari niste pomenuli a uslov su za svaku reformu, a to je partijska država, odnosno prekomerni uticaj stranaka na ceo život zemlje. Nijedna stranka nije imala ovakvu i ovoliku moć i to je sistemska greška, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da koalicija NADA očekuje od Ivice Dačića da će na funkciji ministra spoljnih poslova nastaviti rad na povlačenju priznanja secesije Kosova, a od buduće ministarke zdravlje Danice Grujičić da njena energija donese rezultate u sistemu zdravstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari