Jovanović: Potreban konsenzus o reintegraciji južne pokrajine u ustavnopravni sastav Srbije

Ostavite komentar


  1. Postovani G-dine Jovanovicu,
    Uz sve postovanje Vaseg obrazovanja mislim da ste zakasnili sa rodjenjem
    jedno 150 godina.

    1. Slažem se sa vama, gospodine Zakiću. Jedini način za takozvanu reintegraciju bi bio da se KiM zauzmu vojnim putem, uz ogromne žrtve. Iskustvo je pokazalo da nakon 1912 i vojnog zauzimanja KiM nikada nismo istinski uspeli da integrišemo ovu teritoriju u državu. Uostalom, istorijsko iskustvo je pokazalo da veličina teritorije nema značaja, pogotovo nam nije potrebna teritorija gde nas ogromna većina stanovništva doživljava kao neprijatelje i okupatore.Ljudi žele pristojan život, dostojanstvo, perspektivu. Ništa od toga ne obezbeđuje teritorija. Da je tako mi bismo bili tri puta bogatiji od tri puta manje Slovenije, a situacija je upravo obrnuta. Nas ima premalo i za ovu teritoriju koju imamo.

      1. Pa da rasprodamo i ovo teritorije što iammo kad nam teritorija ništa ne obezbeđuje a taj „život“ kojem vi težite će nam obezbediti kometnari po interentu.
        Srbija je šest puta bogatija od Slovenije
        jer svaki slovencac je zadužen sa ~18000 evra
        a građanin Srbije sa ~3000 evra

        DA damo jug do Niša albanicma i bugarima Timočju krajinu bugarima i rumunima napravimo državu sandžak do Beograda a vojvodinu damo rumunima mađarima i hrvatima

        i svi se skupimo kod Beogradskog pobednika i skočimo u Savu ili Dunav po izboru

    2. Logično, onog trenutka kada se prizna kosovska realnost ili breme, termin koji koriste srpski kvazi liberali, ostali separatisti dobijaju vetar u leđa. Zato ne vidim potrebu da se vode dalji pregovori sa Prištinom, pogotovo što nijedan uslov nisu ispunili. Jedno što režim ovim pregovorima dobija odobrenje zapada za uspostavlje autoritarnog sistema. Poznato je da se u Srbiji na vlast ne dolazi glasovima, već po nalogu zapada. Đilas i Jeremić su bili deo Tadićevog režima(08-12), koji je uspostavio temelje sadašnjeg političkog kursa, a to je trgovina Kosovom zarad dobijanja podrške sa zapada. Vučić je samo to doveo do savršenstva, jer istovremeno dok prodaje teritoriju i dalje važi za velikog državnika,uz do sada nezampaćenu podršku zapada, koju je neki srpski političar imao. Naravno takvom shvatanju kod nekih građana doprinose mediji, koji su, čast izuzecima, pod potpunom kontrolom. A realnost je da za današnje stanje u vezi sa Kosovom jedina krivica je na nama i našim političkim predstavnicima. DSS je takođe jednim delom doprineo tome. U svakom slučaju promena kosovske politike, a i celokupnog političkog sistema je promenjena 2008-e godine.

  2. Izgleda da je predsednik DSS,.M.Jovanovic prespavao zadnjih 20 god. Treba neko da mu javi, da Srbija vise „ne stanuje“ u nekadasnjoj juznoj pokrajini. Tadasnji SPS i radikali su obrzali taj proces….

  3. Kada god mediji objavi ovakvo saopštenje neke stranke koje blage veze nema ni sa istinom, ni sa zdravim razumom, taj mediji urušava sopstveni kredibilitet. Miloš Jovanović počeo da okuplja organizacije i pojedince, pa ima li u Srbiji magarca sa dovoljno velikim ušima da u to poveruje. A da ne govorim o tome što ih navodno okuplja oko ideje koja nije ništa drugo do šizofrena iluzija. Sve što iza ovih budalaština stoji je pokušaj da se pomogne Vučiću tako što će se na izbore izvući jedan broj kosovskih guslara.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.