Jovanović: Prevara decenije na Trgu Republike, odgovorni projektant nije potpisao izmene 1Foto: Narodna stranka

Šef odbornilčke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović i potpredsednik Narodne stranke izjavio je danas da je gradska vlast „falš radovima“ na Trgu Republike „grubo prevarila i oštetila“ Beograđane i građane Srbije, jer je projekat menjan u hodu, a odgovorni projektant nije hteo da potpiše izmene.

„Umesto izrade betonske podloge za kocke, kako je bilo originalno projektovano, postojeća asfaltna podloga je u toku radova posuta peskom i to bez odgovarajuće drenaže. Odgovorni projektant nije želeo da potpiše takve izmene projekta, pa je to morao da uradi tehnički direktor CIP-a, koji uopšte nema licencu za to“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dalje namerava da trajno izbaci autobuse i trolejbuse sa Trga Republike, a uvede tramvajsku liniju koja bi išla preko trga na liniji Slavija-Kalemegdan, što je pored korupcije glavni uzrok potpunog haosa u vezi sa radovima.

„Krajnji cilj Vesića i njegovog nalogodavca Aleksandra Vučića jeste da umrtve istorijsko gradsko jezgro i da funkcionalni centar grada izmeste u takozvani Beograd na vodi“, naveo je Jovanović.

O materijalnoj šteti ovakvog postupanja izlišno je i govoriti, zbog čega će sva odgovorna lica morati da snose posledice, po uspostavljanju pravne države u Srbiji, istakao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari