Jovica Zarkula, političar za koga je Agencija za borbu protiv korupcije konstatovala da je u sukobu interesa, podneo je ostavke na funkcije odbornika u SO Vršac i poslanika u Skupštini Vojvodine. Zarkula, državni sekretar u Ministarstvu infrastrukture, morao je da se odrekne dve „fotelje“ u zakonodavnoj vlasti nakon pisanja Danasa o njegovom slučaju.


Kako je našem listu rečeno u SO Vršac, pisana ostavka Zarkule, koji je bio odbornik s liste UG „Pokret vršačka regija – evropska regija“, zavedena je u stručnoj službi ove opštine 30. marta. Na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine, on će biti razrešen funkcije. U Skupštini Vojvodine nam je rečeno da je Zarkulina ostavka „stigla“, kao i da će Administrativni odbor predložiti parlamentu da je usvoji.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je 27. marta konstatovala da je Jovica Zarkula u sukobu interesa, jer je istovremeno obavljao dužnosti u dve grane vlasti, zakonodavnoj i izvršnoj. Nakon pisanja Danasa, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić dao je Zarkuli 24 sata da odluči na kojoj će funkciji ostati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari