Jugović: Kandidovaću se jer Vulin ne sme, a neću da glasovi idu Šešelju 1

Ostavku na mesto potpredsednika Pokreta socijalista nisam podneo pre nekoliko dana, kako su objavili mediji, već sam je podneo krajem februara. To su samo znali Aleksandar Vulin i kontroverzni novinar Milomir Marić, navodi u autorskom tekstu Bratislav Jugović u Nedeljniku.

„Ostavku na mesto potpredsednika Pokreta socijalista nisam podneo pre nekoliko dana, kako su objavili mediji, već sam je podneo krajem februara. Poslao sam je Aleksandru Vulinu na mail, ali on nikad nije obavestio rukovodstvo partije da sam se povukao sa svih funkcija. Ostavku sam podneo zato što sam odlučio da se više ne bavim politikom, ali potreba da štitim slabijeg od osionog i da se zlu suprotstavim je jača od mene.

Imao sam značajnu ulogu u kampanji. Pristao sam na tu ulogu krijući i od članstva i od javnosti da u kampanji učestvujem kao potpredsednik PS u ostavci. Pored Vulina za ovu ostavku je znao i moj drug kontroverzni novinar Milomir Marić i pravo je čudo da on o njoj nikad nije progovorio.

Iako je hrabar čovek, Aleksandar Vulin ne sme da se kandiduje na predsedničkim izborima. On se nalazi u nezgodnoj poziciji, njegovo članstvo i simpatizeri su spremni da glasaju za Vučića na predsedničkim izborima, ali su isto tako skloni da navijaju za Šešelja ukoliko Vučić ne bude kandidat za predsednika Srbije. Mojom kandidaturom sprečićemo članstvo i simpatizere PS da glasaju Šešelja.

Plan je bio da na predsedničke izbore idem kao lažni doktor nauka. Obrazovanje nije manje važna tema od NATO integracija i statusa Kosova i Metohije. U politici je jednostavnije biti na važnoj poziciji ako ste kupili zvanje doktora nauka, nego ako ste svoje zvanje stekli časno i pošteno. To oboljenje nije nastalo u ovoj vlasti. Ako se ne izlečimo od moći neobrazovanih, onda će to oboljenje postati hronično.

Moj drug Milomir Marić me savetovao da na predsedničke izbore idem kao lažni zaštitnik građana. To ne znači da odustajem od kampanje za obrazovanje. Hoću da pošaljem poruku profesorima i učiteljima da oni svoj posao rade časno i pošteno za deset puta manju platu od lažnog zaštitnika građana. Srbija će u trci za predsednika imati dva lažna zaštitnika građana i jednog „političkog beskičmenjaka“.

Ko je „beskičmenjak“? Ivica Dačić.

Biće mnogo kandidata na predsedničkim izborima. Najveće iznenađenje će biti Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. U prilog mu ide činjenica da je potomak Stanoja Glavaša. Desnica ima svoje biračko telo, a Stamatović je najbolji kandidat na desnici. Kao kandidat za predsednika Srbije uzeće više glasova i od Boška Obradovića i od Šešelja. Dva najveća kičmenjaka u Srbiji su Vučić i Stamatović“, navodi Jugović u autorskom tekstu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari