Jugović: Nisam glasao za Zakon o vodama jer je protivustavan 1Foto:Ozzonpres

„Nisam glasao za ovaj Zakon iz dva razloga. Prvi, zato što nije u interesu građana Srbije, a drugi razlog je zato što se iz aviona vidi da je protivustavan“, navodi Bratislav Jugović, poslanik Srpske napredne stranke, u pisanoj izjavi, objašnjavajući zašto kao poslanik vladajuće većine nije glasao za Zakon o vodama.

On kaže da još samo jedan poslanik većine iz aktuelnog saziva, sem njega, nije podržao Zakon o vodama, koji je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić vratio Skupštini na doradu, ne potpisavši ga.

„U međuvremenu sam upisao Pravni fakultet. Imam neodoljivu potrebu sebi da objasnim, zašto poslanici koji su završili Pravni fakultet ne uviđaju nešto što bi svaki čobanin uvideo, a tiče se pravne logike. Zbog toga se i zalažem da čobani osnuju svoju partiju i da kao parlamentarna stranka daju našem društvu veći doprinos od mnogih učesnika na političkoj sceni, računajući i predstavnike vlasti i predstavnike opozicije. Čobani nesumnjivo najbolje mogu da objasne fenomen blejanja na političkoj sceni. Mnogo je blejača, a vrlo malo istinskih sledbenika politike Aleksandra Vučića“, navodi Jugović u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari