Jutarnji list o “postizbornoj ludnici”: Vučić praktično pretvorio Srbiju u svoje političko vlasništvo 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nakon izbora u Srbiji, na kojima je Aleksandar Vučić potvrdio svoju nadmoć na predsedničkim i parlamentarnim izborima, činilo se da će sve proći mirno i stabilno, kako je bio njegov izborni slogan, ali čini se da će biti više burno i nestabilno, piše Jutarnji list.

“Pogotovo oko sastavljanja nove vlade, odnosa unutar vladajuće Naprednjačke stanke, ali i u vezi s vlasti u Beogradu gde bi se, kako se sve više priča, izbori mogli ponoviti, negde do kraja godine”, navodi se u tekstu pod naslovom “Postizborna ludnica: Kako je ‘prljavi tajkun‘ i ‘strani plaćenik‘ preko noći u Vučićevim tabloidima postao ‘gospodin‘”.

To je od Vučića, navodno, tražio Dragan Đilas, piše Jutarnji list, čelnik u Vučićevoj javnosti zabranjene stranke Slobode i pravde, s kojim se neočekivano susreo ovih dana.

Zato već beogradska čaršija bruji i najavljuje neke nove, donedavno sasvim neverovatne, ali naravno neslužbene interesno-pragmatične političke savete po principu „ruka ruku mije“ – između Vučića i dosad najomraženije srpske političke opoziciono-poslovne ličnosti Dragana Đilasa, navodi ovaj list, dodajući da se radi o nekom ko je poslednjih godina bio “glavna meta besomučne harange i linča od i režima i njemu odanih provučićevskih medija”.

“No, kod Vučića ništa ne treba biti iznenađenje jer on je Srbiju ionako praktično pretvorio u svoje političko vlasništvo. Biće zanimljivo videti kako će se sada prema Đilasu postaviti prorežimski tabloidi koji su ga godinama vrieđali i napadali ispod svake niova medijskog i ljudskog dostojanstva”, ističe Jutarnji list.

Ovaj list podseća da su se Đilas i Vučić nakon izbora susreli, prvi put nakon 2017. godine, i to bez znanja Đilasovih koalicijskih izbornih partnera Vuka Jeremića i Zorana Lutovca, a čini se, kako se navodi, da je glavni dogovor bio – ko zna po koju cenu – ponavljanje izbora u Beogradu.

O tome kako su tabloidi u Srbiji promenili retoriku prema Draganu Đilasu pisao je i naš list. Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas proteklih godina je u tabloidima i ostalim prorežimskim medijima označavan kao „žuti lopov“, „tajkun koji je ukrao 619 miliona evra“, neretko i kao neko ko sprema „paklene planove“ i „krvave scenarije“ kako bi srušio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari