Kako bi po kladioničarskoj prognozi trebalo da izgleda nova Vlada Srbije? 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Pored kvota za predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore održane pre mesec i po dana, kladionice su otišle korak dalje i već izbacile koeficijente za potencijalne članove nove vlade.

Sudeći po ponuđenim imenima u kladioničarskim listama, bukmejkeri veruju da se sastav vlade neće značajnije menjati u kadrovskom smislu, te da će je činiti predstavnici aktuelne vladajuće koalicije, uz manje kadrovske rokade.

Moguće je kladiti se i na imena novog premijera, ministara u Vladi, gradonačelnika i gradskog menadžera Beograda. U ponudi je preko 100 imena – od političara, preko sportista i drugih javnih ličnosti i ako je verovati kvotama, mogu se videti obrisi nove parlamentarne većine.

Kvote se kreću od 1.05 pa do čak 100, a brojke ne lažu – manja kvota, veća šansa za ministarsko mesto.

Kladionica Meridian u ponudi ima i klađenje na imena ministara po resorima – možete se kladiti ko će biti ministar kulture, sporta, pravde, spoljnih poslova, unutrašnjih poslova i zdravlja (favorit Danica Grujičić).

Ako ste voljni da sastavite tiket koji bi predvideo izgled nove vlade – registrujte se na sajtu meridianbet.rs jer tim povodom dobijate čak 500 dinara bonusa bez uslova! Ovaj bonus možete iskoristiti za vašu dobitnu kombinaciju, a tu je i kompletna ponuda za klađenje.

NAJBOLJI PROGNOZERI – OD IZBORA DO EVROVIZIJE

Meridian je, inače, za prethodne izbore imao u ponudi ponudu od preko 600 opcija i jedina na domaćem tržištu omogućavala i klađenje na izlaznost na sam dan glasanja.

Isto važi i za druga nadmetanja – osim što je uspešno predvidela da će pobednik biti Ukrajina, bukmejkeri ove kladionice pogodili su plasman devet od deset zemalja na vrhu tabele nedavno završene Evrovizije.

Kada smo kod izbora, bukmejkeri ove kompanije izlaznost na nedavnim parlamentarnim izborima procenjivali na 59.5%, dok je na birališta, prema poslednjim rezultatima, izašlo 58.7% građana upisanih u birački spisak, što je odstupanje od tek 0.8%.

Osim izlaznosti, uspešno su prognozirali izborne rezultate najrelevantnijeg dela političkih snaga:

ListaIzboriPrognozirana vrednostRezultat na izborima
Aleksandar Vučić – Zajedno možemo svePredsednički58.01%58.8%
Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu BeogradaBeogradski21.20%21.30%
Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila, gradonačelnik BeogradaBeogradski6.70%6.90%
Duško Vujošević, Boris Tadić – Ajmo, ljudiBeogradski2.75%2.81%

PREDVIDELI I POBEDU MAKRONA U FRANCUSKOJ

Da nije reč samo o specifičnostima političkih prilika u našoj zemlji govori činjenica da je Meridian uspešno predvideo i rezultate predsedničkih izbora u Francuskoj – uprkos veoma neizvesnoj trci, kvote ove kladionice nekoliko dana pred glasanje bez ikakve su dileme ukazivale da će Emanuel Makron osvojiti još jedam mandat, što se i dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari